Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

KALPH

-Συνεχίζει τις επαφές της με τους πολίτες η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Έτσι προχθές βρέθηκε σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Δωδώνης.  Πιο συγκεκριμένα συζήτησε με τους κατοίκους στα χωριά Ψήνα, Τύρια, Ελευθεροχώρι,  Πολύγυρο, Δωδώνη,  Δραμεσιοί, Μελιγγοί για τις δυσκολίες της καθημερινότητας και την προσπάθεια εξεύρεσης εφικτών λύσεων.

-Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Έλσα Εξάρχου, η οποία ανέπτυξε τις απόψεις της όσον αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό και την τουριστική προβολή της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, την εξωστρέφεια του προορισμού και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την δημιουργία των Οργανισμών Προώθησης και Προβολής Προορισμών. Από την πλευρά τους τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων έθεσαν μείζονα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Ζήτησαν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και οι επιδοτήσεις να είναι προσβάσιμα σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου χωρίς αποκλεισμούς, να υπάρξουν αυστηρά πλαίσια λειτουργίας για την βραχυχρόνια μίσθωση, να εκσυγχρονιστούν και να είναι πιο ευέλικτα τα προγράμματα «κοινωνικού τουρισμού», στα πρότυπα του επιτυχημένου προγράμματος «Τουρισμός για Όλους». 

- Τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, ανέπτυξε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης σε εκδήλωση στην Ελεούσα.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν κατεβαίνει στις εκλογές της 21ης Μαΐου για να καταγράψει την εκλογική του δύναμη, αλλά γιατί αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη πολιτική λύση στη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά στη χώρα….», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζητήματα τοπικού χαρακτήρα που σχετίζονται αφενός με τα προβλήματα και την υστέρηση σε διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας…

- Το Δήμαρχο Ιωαννίνων Δ. Παπαγεωργίου συνάντησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Δημ. Δημητρίου και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και την Δημοτική Αρχή. Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δ. Πάνου και ενημερώθηκε για όλο το πλάνο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

- Τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Ανδρέα Δημητρίου, μέλη της Διοίκησης και τους εργαζόμενους. Ο κ. Μανταλόβας μεταξύ άλλων ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για στήριξη των ανθρώπων και των επιχειρήσεων της παραγωγής, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην εξαιρετικά δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι πτηνοτρόφοι, καθώς το κόστος παραγωγής έχει σχεδόν διπλασιαστεί, ως αποτέλεσμα των τεράστιων αυξήσεων στις ζωοτροφές και στην ενέργεια. 

- Τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αθανάσιος Οικονόμου και συνομίλησε με τον πρόεδρο του οργανισμού Δημ. Πάνου. Όπως σημείωσε, γίνεται μια εξαιρετική δουλεία από τον ΟΚΠΑΠΑ για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και τις ειδικές ομάδες των συμπολιτών μας. Υπάρχουν δομές όπως ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών, υπνωτήριο για τους άστεγους, πρόγραμμα για τους ρομά και δομή για τα ΑΜΕΑ. Ωστόσο, για την προσχολική παιδεία είπε πως χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση για μόνιμο προσωπικό, για ειδικότητες όπως βρεφονηπιοκόμων και μαγείρων. Επίσης, σημείωσε πως, ναι μεν γίνεται σημαντική δουλειά στα ΚΑΠΗ, αλλά χρειάζονται εκσυγχρονισμό και νέες υπηρεσίες.

-Τα γραφεία της ΔΕΗ επισκέφτηκαν χθες ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Χρήστος Γρίβας και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Αλέκος Μπαλακέρας. Στην ενημέρωση που έκαναν στους εργαζόμενους αναφέρθηκαν  στα άμεσα μέτρα που αναφέρονται στο πρόγραμμα των 50 ημέρων, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ανάσχεση της ενεργειακής φτώχειας, δηλαδή στη θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%, στη φορολόγηση άμεσα των υπερκερδών που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων, στη μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων ρεύματος που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές και στην προστασία από τις αποκοπές ρεύματος, ειδικότερα των ευάλωτων καταναλωτών.