Η Ενεργειακή Αποδοτικότητα σε σχολεία της Αλβανίας

on .

SXOLEIA ALBANIAS

• Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρουσίασαν σε σχολεία της Αλβανίας τα μέλη της ερευνητικής ομάδας της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και της Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Ευθυμίου, Γεώργιος Κουκούλης και Μιχαήλ Ποτσίκας, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος Αικατερίνη Πλακίτση.

Παράλληλα, επιμόρφωσαν εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αλβανίας στη Λειβαδιά. Το αντικείμενο της επιμόρφωσης ήταν η κατανόηση και η προώθηση της σημαντικότητας της ενεργειακής αποδοτικότητας στα δημοτικά σχολεία μέσα από μια εκπαιδευτική εργαλειοθήκη που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος SOLIS.

Το πρόγραμμα SOLIS υλοποιείται ως Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020»  και αφορά στην ενεργειακή αποδοτικότητα με τη χρήση ηλιακής ενέργειας. Δικαιούχοι του έργου είναι ο Δήμος Πρέβεζας, ο Δήμος Φοινίκης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιμόρφωση έτυχε εξαιρετικής αποδοχής από τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς του Δήμου Φοινίκης, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα παρουσιάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Λιβαδειάς. Με το πέρας των εκπαιδευτικών συνεδριών, χορηγήθηκε βεβαίωση επιμόρφωσης καθώς και βαλιτσάκια με το εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο του παραδοτέου του έργου SOLIS.