ΔΥΠΑ και ΕΛΕΠΑΠ συνεργάζονται για την επαγγελματική κατάρτιση ατόμων με αναπηρία

on .

PROTOPSALTHS SKOYTELH DYPA ELEPAP

• Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ),  Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη.

Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία ΔΥΠΑ - ΕΛΕΠΑΠ για την επαγγελματική ενδυνάμωση και κατάρτιση ατόμων με αναπηρία, την ανταλλαγή ενημέρωσης και εμπειρογνωμοσύνης, την αξιοποίηση δικτύων και συνεργιών καθώς και:

- Ενίσχυση των εργασιακών συμβούλων της ΔΥΠΑ με γνώσεις σχετικά με τα ειδικά χαρακτηριστικά των ατόμων με αναπηρία

- Παροχή συμβουλευτικής στους ωφελούμενους και τις ωφελούμενες των προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ

-Αμοιβαία αξιοποίηση των συνεργασιών προς ενημέρωση του κοινού

- Σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών δράσεων

-Διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων και συναντήσεων, ημερίδων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων εργαστηριακού χαρακτήρα, στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με τη συμμετοχή των ωφελούμενων της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και των στελεχών της ΔΥΠΑ. 

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας των στελεχών των δυο φορέων και τις κοινές μας δράσεις, στοχεύουμε αφενός στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, αφετέρου στην αποτελεσματική ενημέρωση επιχειρήσεων και πολιτών, για την καταπολέμηση του φαινομένου των διακρίσεων και την ανάπτυξη κουλτούρας ίσων ευκαιριών στους χώρους εργασίας».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ χαρακτήρισε σημαντική και ουσιαστική τη συμβολή της ΔΥΠΑ, «στη μεγάλη μας προσπάθεια να δώσουμε την ευκαιρία σε ενήλικες με αναπηρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση, εφόδιο απαραίτητο για την επαγγελματική τους ένταξη».