Τους βασικούς άξονες για την επόμενη 5ετία στο Δ. Ιωαννιτών έθεσε χθες ο Δημ. Παπαγεωργίου

on .

PAPAGEORGIOY DHMHTRHS EKDHLOSH

• Την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, πραγματοποίησε χθες βράδυ η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» μετά τη διεύρυνσή της.

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή βίντεο αφιερωμένο στον Μωυσή Ελισάφ και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Άρης Μπαρτζώκας, ο οποίος ανέφερε ότι οι διαδικασίες για την συμπόρευση είχαν ξεκινήσει πριν από ενάμισι χρόνο. «Όταν η συνεργασία είναι ανέφελη η συνέχισή της είναι ηθική υποχρέωση», τόνισε.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμαρχο Δημ. Παπαγεωργίου ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, κατέθεσε τους βασικούς άξονες για την επόμενη πενταετία και εξέφρασε τη βεβαιότητα για νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στην παρακαταθήκη του Μωυσή Ελισάφ που ως βασικό χαρακτηριστικό έχει την αγάπη για την πόλη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία και την συμπόρευση με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Αϊβατίδη και Αριστείδη Παππά.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό μίλησε για τις αντικειμενικές δυσκολίες που ανέκυψαν με βασικότερες την απουσία πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και την πανδημία με τα περιοριστικά μέτρα που την συνόδευσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και στην απώλεια του Μωυσή Ελισάφ. «Δεν αναφέρθηκα στις τεράστιες αυτές δυσκολίες για να δικαιολογήσω κανέναν από εμάς. Η αυτοκριτική μας ήταν και είναι έντονη συνεχής και συνειδητή. Διότι είναι αλήθεια ότι δεν τα καταφέραμε όλα. Γνωρίζω ότι στην καθημερινότητα του πολίτη υπάρχουν προβλήματα και οι υπηρεσίες μας πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στους ρυθμούς που θα επιθυμούσαμε. Για όλα αυτά αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και απολογούμαστε…», τόνισε, μεταξύ άλλων. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει, τονίζοντας ότι «τα επόμενα πέντε χρόνια είναι χρόνια δημιουργίας». Μεταξύ των στόχων είναι να γίνουν τα Γιάννενα μία ευρωπαϊκή πόλη, να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημόσιων κτιρίων και των σχολείων, να ενισχυθούν οι δομές για τα νήπια και τα παιδιά, η στήριξη των ευπαθών ομάδων, η προστασία της Δημοτικής περιουσίας, η προστασία και ανάδειξη της λίμνης και της παραλίμνιας ζώνης κ.α.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρ. δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη, ο πρώην Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.