Γενναία χρηματοδότηση των κυνηγών για τον έλεγχο των αγριόχοιρων

on .

AGRIOGOYROYNA

Με το ποσό των 255.000 ευρώ επιχορηγεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος από το «Πράσινο Ταμείο», προκειμένου να υλοποιήσει δράσεις που αφορούν τον έλεγχο των ημίαιμων, μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριοχοίρων και τον περιορισμό της αφρικανικής πανώλης. 

Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθεί η ασφαλιστική κάλυψη και τα αναγκαία λειτουργικά έξοδα των μελών των συνεργείων δίωξης και των ομάδων κυνηγών που θα δραστηριοποιηθούν, καθώς και μέρος των δαπανών μετακίνησης, της μισθοδοσίας θηροφυλάκων και επιστημονικών συνεργατών που συμμετέχουν στην επίβλεψη των συνεργείων.

Είναι η τρίτη κατά σειρά χρονιά που το Υπουργείο ενισχύει για το σκοπό αυτό την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με το ποσό να ανέρχεται στις 180.000 ευρώ τόσο για το 2021, όσο και για το 2022. «Θεωρούμε την κυνηγετική κοινότητα σύμμαχο στην προστασία της βιοποικιλότητας γι’ αυτό, και εκτός από τα παραπάνω ποσά, την έχουμε ήδη ενισχύει με 1.000.000 ευρώ για τη συνέχεια του έργου της», δήλωσε ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ευχαρίστησε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε. Γιώργος Αραμπατζής, για τη συνεχή στήριξη, προσθέτοντας  ότι «με χαρά θα συνεχίσουμε την κοινή συνεργασία για τη συνεχή επίτευξη του κοινού μας στόχου που είναι η προστασία του περιβάλλοντος».