Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με φωτιστικά δαπέδου και φωτιστικά εξωτερικού χώρου

on .

11

Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να χαλαρώσουμε στο σπίτι μας μετά από μια κουραστική μέρα. Ο φωτισμός σε πολλά σημεία του σπιτιού πρέπει να είναι ανάλογης έντασης σύμφωνα πάντα με τον σκοπό που εξυπηρετεί μέσα στον χώρο. Σήμερα υπάρχουν πολλοί τύποι φωτιστικών που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης οικίας. Τα φωτιστικά δαπέδου και τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι ευέλικτες επιλογές φωτισμού που μπορούν να προσθέσουν μια νότα χαλάρωσης στην όλη ατμόσφαιρα και εσωτερική σχεδίαση του σπιτιού. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να προσαρμόσετε αυτόν το φωτισμό σύμφωνα με το δικό σας στυλ:

Φωτιστικά δαπέδου

Τα φωτιστικά δαπέδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν μια συγκεκριμένη περιοχή σε ένα δωμάτιο. Για παράδειγμα, εάν σας αρέσει να χαλαρώνετε στο δωμάτιο σας το βράδυ βλέποντας μια ταινία στην τηλεόραση, ο δυνατός φωτισμός μπορεί να σας χαλάσει την διάθεση. Φροντίστε να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό δαπέδου στα πλαϊνά του κρεβατιού ή σε μια πλευρά του δωματίου για να προσθέσετε μια νότα χαμηλού φωτισμού που θα διαχέεται διακριτικά στον χώρο. Επιπλέον μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση και το χρώμα του φωτός, χρησιμοποιώντας έναν διακόπτη dimmer ή κάποιο control, για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της λάμπας και να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιδαπέδια φωτιστικά για να τονίσετε έναν συγκεκριμένο χώρο που έχει σχεδιαστική σημασία για εσάς. Για παράδειγμα ίσως να θέλετε να δώσετε έμφαση σε ένα έργο τέχνης ή ένα διακοσμητικό στοιχείο σε ένα δωμάτιο. Μπορείτε με μια λάμπα σε σχήμα γωνίας να τραβήξετε την προσοχή στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Τα φωτιστικά δαπέδου διατίθενται σε διάφορα στυλ, από κλασικά έως μοντέρνα. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα σχέδια από μέταλλο και ξύλο. Όταν επιλέγετε ένα φωτιστικό δαπέδου, πρέπει να λάβετε υπόψη τον χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα που θέλετε να έχει το δωμάτιο για περισσότερη ξεκούραση και χαλάρωση. Τα επιδαπέδια φωτιστικά μπορούν να προσαρμοστούν και στο ύψος. Ένα φωτιστικό που είναι πολύ ψηλό μπορεί να φαίνεται παράταιρο σε ένα μικρό χώρο. Επιλέξτε κάτι με γούστο που να ανταποκρίνεται στο ύφος και το στυλ του δωματίου.

Φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Τα εξωτερικά φωτιστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν ένα διάδρομο στο σπίτι, ένα μπαλκόνι ή ένα μονοπάτι αν μένετε στην εξοχή. Αν θέλετε μια οικολογική προσέγγιση και οικονομία στην κατανάλωση, ενδεχομένως να προτιμήσετε λαμπτήρες που ανάβουν με ηλιακή ενέργεια. Επίσης, τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, προσφέρουν ασφάλεια στον χώρο, ενθαρρύνοντας όποιον θέλει να πλησιάσει τις βραδινές ώρες την οικία σας. Για περισσότερη οικονομία προτιμήστε φωτιστικά που ενεργοποιούνται όταν αντιληφθούν κίνηση στον χώρο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσουν το εξωτερικό διάκοσμο του σπιτιού. Μπορείτε να τοποθετήσετε επιτοίχια φώτα εξωτερικού χώρου σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να τονίσετε τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της οικίας σας.

Οι λάμπες εξωτερικού χώρου διατίθενται σε διάφορα υλικά όπως αλουμίνιο, σίδερο ηλεκτροστατικής βαφής, ξύλο, σκυρόδεμα ακόμα και γύψο. Οι λαμπτήρες εξωτερικού χώρου θα πρέπει να τοποθετούνται στρατηγικά για να διασφαλίζεται ότι παρέχουν επαρκή φωτισμό ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη συνολική εμφάνιση του εξωτερικού σας χώρου. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε λαμπτήρες κοντά στο καθιστικό, στην πισίνα ή τον κήπο.

Στυλ επιδαπέδιων φωτιστικών

Φωτιστικά σε μορφή τρίποδου: Παρέχουν καλύτερη σταθερότητα και προτιμούνται σε μοντέρνους και σύγχρονους χώρους.

Φωτιστικά τόξου: Διαθέτουν έναν καμπύλο βραχίονα που εκτείνεται έξω από τη βάση, επιτρέποντας στη λάμπα να φτάσει πάνω από τα έπιπλα και να παρέχει άπλετο φωτισμό. Αυτά τα φωτιστικά είναι ιδανικά για το σαλόνι αν θέλετε να έχετε μια γωνία που θα μπορείτε να διαβάσετε άνετα ένα βιβλίο.

Φώτα Torchiere: Διαθέτουν ένα κώνο σε σχήμα μπολ που κατευθύνει το φως προς τα πάνω. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι ιδανικοί για την παροχή χαλαρού φωτισμού σε ένα δωμάτιο.

Στυλ φωτιστικών εξωτερικού χώρου

Τα φανάρια διαθέτουν παραδοσιακό σχέδιο που προσθέτει μια ρουστίκ πινελιά στον εξωτερικό σας χώρο. Μπορούν να κρεμαστούν ή να τοποθετηθούν σε κάποιο τραπέζι ή πάγκο.

Τα φωτιστικά διαδρόμου είναι σε μορφή στύλου ή επιτοίχια, ιδανικά για να φωτίσουν έναν διάδρομο στον κήπο ή την είσοδο του σπιτιού.

Οι εξωτερικοί προβολείς είναι ιδανικοί για την παροχή φωτισμού ασφαλείας. Μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχο ή στο έδαφος. Επιπλέον έχουν την δυνατότητα να ανάβουν αυτόματα με αισθητήρα κίνησης.