Είχε στήσει… επιχείρηση για εμπορία λαθραίων τσιγάρων!

on .

LATHRAIA TSIGARA KAPNOS 4 5 23

Αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο είναι η παράνομη διακίνηση λαθραίου καπνού, ο οποίος εισάγεται στην περιοχή μας κυρίως από τη γειτονική Αλβανία, αλλά και η εμπορία λαθραίων τσιγάρων, όχι όμως και η παρασκευή καπνικών προϊόντων σε αυτοσχέδιο εργαστήριο, όπως συνέβαινε στην περίπτωση ενός άνδρα ο οποίος συνελήφθη στην Άρτα.

Ο δαιμόνιος… επιχειρηματίας παρασκεύαζε παράνομα τσιγάρα και τα διακινούσε σε περιοχές της Άρτας, αποκομίζοντας προφανώς σημαντικό κέρδος από αυτή του τη δραστηριότητα, στην οποία ωστόσο έβαλαν φρένο η Ασφάλεια και η Ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. της Άρτας. Άνδρες των δύο υπηρεσιών αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, συνέλαβαν τον δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Σε έρευνα που έγινε στην αποθήκη επιχείρησης συγγενικού του προσώπου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με χύμα λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 1.400 γραμμαρίων, μεταλλική συσκευή γόμωσης τσιγαροσωλήνων και 500 κενοί τσιγαροσωλήνες, προοριζόμενοι για γόμωση με καπνό. Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού στάλθηκε στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον τοπικό Εισαγγελέα Πρωτοδικών. 

Με κλεμμένη κάρτα…

Το ποσό των 750 ευρώ είχε καταφέρει να «σηκώσει» ένας επιτήδειος από ΑΤΜ χρησιμοποιώντας κλεμμένη τραπεζική κάρτα. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, τα στοιχεία του δράσtη ταυτοποιήθηκαν εν τέλει από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και απάτης με υπολογιστή. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε τσάντα μέσα από ανασφάλιστο όχημα σε χωριό της Άρτας, που περιείχε τραπεζική κάρτα επί της οποίας ήταν αναγραμμένος ο μυστικός κωδικός PIN. Στη συνέχεια, με τη χρήση της κάρτας πραγματοποίησε ανάληψη 750 ευρώ από ΑΤΜ στην πόλη της Άρτας. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Και τι δεν είχε κάνει!

Σε άλλα νέα, τέλος από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, ένας διωκόμενος άνδρας συνελήφθη στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για «ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη», ενώ επιπλέον είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για «υπεξαίρεση» από το Τριμελές Εφετείο Πρέβεζας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.