Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης επίτιμος διδάκτορας Πανεπ. Αργυροκάστρου

on .

ALMPANHS EPITIMOS

• Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Αργυροκάστρου αναγορεύτηκε ο καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο «Κερέμ Τζαμπέι». 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Αργυροκάστρου Μπεκτάς Μέμα στην ομιλία του εξήρε την επιστημονική πορεία του κ. Αλμπάνη, καθώς και τη σημαντική και πολύχρονη συμβολή του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην αναβάθμιση του γειτονικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος, στο πλαίσιο αρμονικής και εποικοδομητικής διασυνοριακής συνεργασίας. Ο τιμώμενος στην ομιλία του υπογράμμισε την σημασία που έχει για τον ίδιο το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέσω διασυνοριακών και άλλων προγραμμάτων για την συνεργασία σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Δημήτρης Σαχαρίδης, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της Αλβανίας ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, ο Πρόξενος της Ιταλίας στο Αργυρόκαστρο, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας κ.α..