Σοβαρό το πρόβλημα με τις λακκούβες, όμως το εργοτάξιο του Δήμου δεν επαρκεί!

on .

LAKOYBES MELETIOY GEOGRAFOY\

• «Αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα με τις λακκούβες και τις βλάβες που έχουν προκληθεί στους δρόμους είναι σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τις δυνάμεις του εργοταξίου». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, χθες ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου, με αφορμή τη σύμβαση που υπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου βελτίωσης και ανακατασκευής υποδομών, ύψους 1 εκατ. ευρώ!

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι από το χθεσινό ρεπορτάζ του Νίκου Γιωτίτσα στον «Π.Λ.», το οποίο αναδείκνυε το μέγεθος του προβλήματος με τις λακκούβες, το προβληματικό οδόστρωμα και τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια σε όλη σχεδόν την πόλη των Ιωαννίνων και ο δήμαρχος προχωρά στην παραδοχή μιας προβληματικής κατάστασης που δυσκολεύει την καθημερινότητα οδηγών, αλλά και πεζών.

Το γεγονός ότι η Διοίκηση του Δήμου αντιλαμβάνεται το πρόβλημα είναι μια αρχή, μένει τώρα να προχωρήσει ταχύτατα όλες τις διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των δρόμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το έργο αφορά στην ανακατασκευή και την βελτίωση του οδικού δικτύου, με κύριο αντικείμενο την αποξήλωση ασφάλτου και την αντικατάσταση του κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών θα αναπτυχθεί στις περιοχές της Βρυσούλας, της Καραβατιάς και των Αμπελοκήπων ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο τα οποία έγιναν πιο σοβαρά λόγω και των βροχοπτώσεων. Ο Δήμαρχος μετά την συζήτηση που είχε με τον ανάδοχο και τον αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Αρλέτο ζήτησε οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα.

Το μεγάλο οδικό έργο…

Παράλληλα, τονίστηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση για το μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το ποσό των 4,1 εκατ. ευρώ.

Με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν ανακύψει με λακκούβες και άλλες καταστροφές ασφαλτοτάπητα σε ένα μεγάλο δίκτυο δρόμων, κυρίως στον αστικό ιστό.

«…Έχοντας απόλυτη εικόνα σχεδιάστηκαν έγκαιρα από τις υπηρεσίες μας και κυρίως την Τεχνική, οι μεγάλες παρεμβάσεις και τώρα πια περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης. Μέσα από τα έργα αυτά θα αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα και θα ενισχυθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου.