Ημερίδα για τον ευφυή τουρισμό στις πολιτιστικές διαδρομές

on .

EFYHS TOYRISMOS AFISA

• Την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στο ξακουστό γεφύρι της Κόνιτσας, να απολαύσουν μια επαυξημένη εμπειρία στα μοναδικά αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και του tablet ή να ζήσουν μια διαδραστική εμπειρία στο Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως… άλλοι μικροί Γουτεμβέργιοι, επιχειρεί να προσφέρει στους πολίτες το έργο «SMART TOUR – Ευφυής τουρισμός στις πολιτιστικές διαδρομές».

Πρόκειται ουσιαστικά, για μια ολιστική ταξιδιωτική εμπειρία στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Αλβανίας, μια περιοχή πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά, ιστορία, φυσική ομορφιά, μνημεία και ανεκμετάλλευτη κοινωνική αυθεντικότητα.

Στο πλαίσιο του έργου, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταύρο Δ. Νικολόπουλο, διοργανώνεται ημερίδα, την Τρίτη, 28 Μαρτίου και ώρες 9:30 – 13:30 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. Στόχος της Ημερίδας είναι η πληροφόρηση του κοινού για το έργο και η καλύτερη αξιοποίησή των αποτελεσμάτων του, με σκοπό την τουριστική ανάδειξη της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας.