Ολοκληρωμένη Γωνιά Ανακύκλωσης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

on .

ANAKYKLOSH PEMPTO DHMOTIK SXOLEIO

• Το 5ο Δημοτικό Σχολείο – Βαλάνειος Σχολή μετά την 5η θέση στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών που έλαβε την περυσινή χρονιά, συνεχίζει ενεργά την μύηση των μαθητών και των μαθητριών του σε δράσεις ανακύκλωσης και στην ευαισθητοποίησή τους στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα. 

Κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 το σχολείο συμμετέχει στην ανταποδοτική ανακύκλωση που οργανώνει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων σε πλαστικά μπουκάλια και αλουμίνιο με πολύ καλή παρουσία και επαίνους για τη συμμετοχή μαθητών και γονέων. 

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ορισμένα Τμήματα του σχολείου παρακολούθησαν στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2023  ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  από την Εταιρεία Ανακύκλωσης (www.electrocycle.gr) για την ανακύκλωση μικρών οικιακών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης στο σχολείο τοποθετήθηκε και ο σχετικός κάδος για τη συλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Η γωνιά της ανακύκλωσης που ξεκίνησε με το χαρτί και το πλαστικό, είναι πια ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει τις μπαταρίες και τις μικρές οικιακές συσκευές. 

«Η συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών μας, σε τέτοιες βιωματικές δράσεις αποτελεί προτεραιότητα για το σχολείο μας. Οι δεξιότητες που διδάσκονται, αναπτύσσονται και αποκτώνται μέσα από την βιωματική μάθηση είναι δεξιότητες που επεκτείνονται πολύ πέρα από το στενό περιβάλλον και τα όρια της τάξης και του βιβλίου», τονίζεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου.