Στη «φάκα» της Αστυνομίας κλέφτες και απατεώνας

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIA

• «Φρένο» στη δράση διαρρηκτών και απατεώνων έβαλαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου, επιτυγχάνοντας τη σύλληψη τριών γυναικών που είχαν ληστέψει υπερήλικα στα Γιάννενα, ενός απατεώνα που παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ έκλεψε στην Άρτα χρήματα από ηλικιωμένη και στην ταυτοποίηση τριών ατόμων που είχαν κλέψει δύο φορές ανταλλακτικά αυτοκινήτων από αποθήκη στα Γιάννενα. 

Αναλυτικά: 

- Αστυνομικοί της  Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν στα Γιάννενα τρεις γυναίκες, οι οποίες είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών η κάθε μια – για κατά περίπτωση- ληστεία και συνέργεια σε ληστεία. Οι τρεις γυναίκες τον Αύγουστο του 2019 με την άσκηση σωματικής βίας είχαν αρπάξει από ηλικιωμένο το ποσό των 5.000 ευρώ. Οι τρεις γυναίκες καταδικάστηκαν για την πράξη τους από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθερες, μέχρι που τις εντόπισαν και τις συνέλαβαν οι Αστυνομικοί. 

Στην Άρτα, εξιχνιάστηκε μια από τις κλοπές που γίνονται από απατεώνες που εμφανίζονται δήθεν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκε ο δράστης που τον περασμένο Νοέμβριο εμφανίστηκε σε ηλικιωμένη ως υπάλληλος της ΔΕΗ και με την πρόφαση ότι επρόκειτο να γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, μπήκε στο σπίτι και χωρίς να τον αντιληφθεί η γυναίκα, της πήρε το ποσό των 200 ευρώ. 

-Στα Γιάννενα εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις που είχαν γίνει σε αποθήκη σε περιοχή των Ιωαννίνων. Δράστες ήταν τρεις ημεδαποί οι οποίοι διέρρηξαν δύο φορές την αποθήκη από την οποία έκλεψαν πλήθος αντικειμένων από εργαλεία μέχρι και ανταλλακτικά αυτοκινήτων με τη συνολική τους αξία να είναι περίπου 3.200 ευρώ. Ένα μέρος από τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων στα Γιάννενα, στην οποία τα είχαν πωλήσει οι τρεις δράστες, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία για κλεπταποδοχή.