«Λίφτινγκ» σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ιωαννιτών

on .

KYKLIKOS KOMBOS

• Άρρηκτα συνδέονται οι κοινόχρηστοι χώροι μίας πόλης, πάρκα, παιδότοποι, πλατείες, με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και ειδικά για τα Γιάννενα, η αναβάθμισή τους αποτελεί βασικό ζητούμενο εδώ και χρόνια καθώς πρόκειται για τομέα που «πάσχει».

Κατά τη θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής δεν έγιναν πολλά πράγματα σ’ αυτό το πεδίο, με εξαίρεση τις παρεμβάσεις ανάπλασης στο Πάρκο Λακκωμάτων. Χθες ωστόσο ο Δήμος ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις παρεμβάσεις και αναπλάσεις αποκλειστικά με το προσωπικό του εργοταξίου και όπως είχαν σχεδιαστεί από τον εκλιπόντα δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ σε συγκεκριμένες περιφερειακές γειτονιές της πόλης. 

Το Πάρκο Ανθούπολης

Στο πλαίσιο αυτό, είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα εργασίες στο Πάρκο στον συνοικισμό της Ανθούπολης, επί των οδών Ι. Ρίτσου και Αχιλλέως. Συγκεκριμένα, στο Πάρκο έχουν γίνει πλακοστρώσεις, διαμορφώθηκαν νέα παρτέρια και έγιναν δενδροφυτεύσεις. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν παγκάκια, ενώ ανακατασκευάστηκε το υφιστάμενο γήπεδο μπάσκετ και τοποθετήθηκαν νέες μπασκέτες.  Οι εργασίες στο χώρο βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο.

Σταυράκι - Κατσικά

Στο μεταξύ, από τα συνεργεία του διαμορφώνεται κοινόχρηστος χώρος στην είσοδο της κοινότητας Σταυρακίου που ήταν για πολλά χρόνια εγκαταλειμμένος. Οι παρεμβάσεις  στον συγκεκριμένο χώρο άρχισαν με τον καθαρισμό και τη διαμόρφωσή του. Ήδη πλακοστρώνεται το κεντρικό σημείο και στην συνέχεια θα ανακατασκευαστούν τα υφιστάμενα μονοπάτια, θα τοποθετηθούν νέα παγκάκια και όργανα γυμναστικής. Τέλος, ολοκληρώνονται οι εργασίες  ανακατασκευής της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία του Κατσικά από τον ανάδοχο του έργου.