10 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγου στη Γιαννιώτικη εταιρία Natech

on .

NATECH

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ άντλησε η εταιρία παροχής βασικών τραπεζικών συστημάτων σε μικρά και μεσαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Natech, η οποία εδρεύει στα Γιάννενα, μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομολόγου.

Πρόκειται για χρηματοδότηση που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα υποστηρίξει, εκτός των άλλων, την επέκταση σε διεθνείς αγορές καθώς και τη στρατηγική κοινοπραξία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη δημιουργία της κορυφαίας ελληνικής ψηφιακής τράπεζας. 

Την ίδρυση αυτής της νέας αυτόνομης και αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας για πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη την έχει ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς ήδη από τον Απρίλιο του 2022. Το εν λόγω εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα στη Natech να προσφέρει επιπλέον BaaS προϊόντα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Natech Θανάσης Ναυρόζογλου τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επιτυχημένη άντληση 10 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς εργαζόμαστε εντατικά για να επιταχύνουμε την επέκτασή μας στην Ευρώπη και για να προσφέρουμε ευρύτερες λύσεις Banking as a Service, εξελίσσοντας την τεχνολογία μας. Η συγκεκριμένη επένδυση θα μας επιτρέψει, εκτός από το να ενισχύσουμε το εγχείρημα με την Τράπεζα Πειραιώς, να ενδυναμώσουμε την πλατφόρμα μας και να διευρύνουμε τις δυνατότητες παράδοσης των λύσεών μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επενδυτές για την υποστήριξή τους και την πίστη τους στο όραμά μας».

Παράλληλα, ο κ. Ναυρόζογλου υποσχέθηκε πως «θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στην τεχνολογία των τραπεζών και να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου χρηματοοικονομικές λύσεις στους πελάτες μας, ενισχύοντας το μέλλον του τραπεζικού κλάδου».

Στην ανακοίνωση της εταιρίας γίνεται ακόμη γνωστό ότι η άντληση έγινε μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομόλογου ύψους, το οποίο υπερκαλύφθηκε, από το fund Orasis μαζί με το Family Office του Γιώργου Μουνδρέα, την Codrus Capital και υφιστάμενους μετόχους. Στο πλαίσιο των αυξανόμενων λειτουργικών αναγκών, της εξέλιξης της τεχνολογίας και των προϊόντων της, καθώς και τη διείσδυση σε ξένες αγορές, η Natech σχεδιάζει νέο γύρο χρηματοδότησης στο προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι η ΒΝΒ Paribas ήταν ο αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της διαδικασίας.