Μισός τόνος ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς

on .

ERYTHROS BOHTHEIA GIA TOYRKIA 10 3 23

• Περισσότερο από μισό τόνο τροφίμων μακράς διάρκειας, κουβερτών και υπνόσακων συγκέντρωσε το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας.

Τρόφιμα και υλικά, αφού δεματοποιήθηκαν, απεστάλησαν στις κεντρικές αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού ώστε να προωθηθούν άμεσα στις πληττόμενες τοπικές κοινωνίες. Το προσωπικό του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων μαζί με πλήθος εθελοντών και των τριών Σωμάτων (Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών) βοήθησαν για την υλοποίηση της αποστολής, που πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς από τη μεταφορική «Λακιώτης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μεμονωμένοι συμπολίτες μας αλλά και πλήθος Φορέων, Εταιρειών και Συλλόγων ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που αποτελεί και την πιο έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελούν προσωπικό και εθελοντές μας.

Δυστυχώς οι επιπτώσεις των καταστροφικών σεισμών δεν έχουν αποκατασταθεί, οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες και το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων Ε.Ε.Σ. συνεχίζει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας».