Mία παράσταση που θέτει ερωτήματα για το bullying

on .

DHPETHE SYNENTEYKSH 9 3 23

• Μία παράσταση εμπνευσμένη από την τραγική ιστορία του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία αναφέρεται στο επίκαιρο θέμα του bullying και σ’ όλα εκείνα τα παιδιά που δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να μιλήσουν, θα ανεβάσει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τίτλος του έργου, που αποτελεί μία ενδιαφέρουσα επιλογή για το ΔΗΠΕΘΕ, «801,5 m». Στόχος του, όπως ανέφεραν η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου και οι συντελεστές της χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν να προβληματίσει, θέτοντας ερωτήματα στους θεατές.

Να μη συγκαλύπτονται

Στο πόσο σημαντική υπόθεση είναι το να αναδεικνύονται αντί να συγκαλυφθούν θέματα όπως αυτό του bullying αναφέρθηκε χθες η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Χριστίνα Κωτσαντή προσθέτοντας πως το «801,5 m» αποτελεί μία πολύ πρωτότυπη παράσταση και προσκαλώντας θεατές ηλικίας 15 ετών και άνω να την παρακολουθήσουν. 

Από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Χάρης Πεχλιβανίδης ανέφερε πως το Θέατρο Ντοκουμέντο στο οποίο ανήκει ως είδος το νέο έργο ασχολείται με κοινωνικά ζητήματα και είναι ένας συνδυασμός αληθινών γεγονότων και μυθοπλασίας. Μίλησε για τη διαδικασία έρευνας που ακολούθησε για το ανέβασμα της παράστασης και αναφέρθηκε σε όλους τους συντελεστές της. Τέλος, οι ηθοποιοί και η βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Κεβρεκίδου μίλησαν για την εμπειρία τους κατά τη διαδικασία των προβών του έργου.  

Οι συντελεστές 

Σκηνοθεσία/σύλληψη ιδέας: Χάρης Πεχλιβανίδης. Σύμβουλος δραματουργίας: Κορίνα Βασιλειάδου. Σκηνογραφία: Χρήστος Κόλλιας. Μουσική: Δημήτρης Καραγέωργος. Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Ενδυματολογία: Αφροδίτη Μήτση. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Φάνης Κοσμάς. 

Πρεμιέρα - εισιτήρια

Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου και ώρα 21.15 θα γίνει στο Καμπέρειο η επίσημη πρεμιέρα του νέου έργου του ΔΗΠΕΘΕ «801,5m» και παραστάσεις θα δίνονται έως τις 9 Απριλίου, από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, με ώρα έναρξης τις 21:15. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ γενική είσοδος κάθε Πέμπτη, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν 10 ευρώ το κανονικό, 7 ευρώ φοιτητικό και μαθητικό και 3 ευρώ ανέργων και ΑμεΑ. Υπάρχει και ομαδικό εισιτήριο 5 ευρώ για μαθητές – φοιτητές και 7 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Προπώληση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω viva.gr.