Συμβάσεις για δύο νέα έργα σε Καρδαμίτσια και Κουτσελιό

on .

ERGA DHM TAMPELA

• Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνουν δύο έργα καθώς υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τους αναδόχους.

-Το πρώτο έργο με προϋπολογισμό 744.000 ευρώ αφορά στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Ιωαννιτών. Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα αναπτυχθεί στα Καρδαμίτσια και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης, δύο γηπέδων αντισφαίρισης, καθώς και των περιμετρικών διαδρόμων κίνησης σε έκταση 25 στρεμμάτων περίπου. Σήμερα η συγκεκριμένη έκταση είναι περιφραγμένη και διαμορφωμένη με αδρανή υλικά χωρίς να παρέχει την δυνατότητα ουσιαστικής χρήσης από τους κατοίκους. 

Με την ολοκλήρωση του έργου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, θα δημιουργηθεί ένας δημόσιος χώρος αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή. 

- Το δεύτερο έργο αφορά στη βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κουτσελιού με προϋπολογισμό 630.000 ευρώ. Αφορά στην βελτίωση οδού η οποία είναι τμήμα της 3ης Επαρχιακής οδού Ιωάννινων - Κουτσελιού και οδηγεί ανατολικά από το Γήπεδο Κουτσελιού στο κέντρο του οικισμού με συνολικό μήκος 900 μέτρα.

Με την εκτέλεση του έργου θα επιτευχθεί καλύτερη βατότητα ενώ θα κατασκευαστούν και πεζοδρόμια για τη μέγιστη ασφάλεια των διερχόμενων.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει επίσης ηλεκτροφωτισμό με επέκταση και συμπλήρωση του υπάρχοντος δικτύου.