Έξω Χιονίζει» από την Ομάδα Τέχνης «βορείως»

on .

EKSO XIONIZEI SYNENTEYKSH TYPOY

  Ιστορίες έξι ξένων στρατιωτών, που βρέθηκαν στην πολυφυλετική Θεσσαλονίκη στη δίνη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζονται στο έργο του Σάκη Σερέφα «Έξω Χιονίζει» που ανεβάζει η Ομάδα Τέχνης «βορείως», για ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα (ώρα 8.30 μ.μ.), στον θεατρικό χώρο της, στην Αίθουσα 120 στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ..

Πρόκειται για ένα έργο για την πολυφυλετική Θεσσαλονίκη στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου.

Μια αντιηρωική ματιά. Η υπόθεση μας μεταφέρει στο 2015. Συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την έλευση των ξένων στρατιωτών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δημοτικές αρχές της πόλης οργανώνουν μια επετειακή εκδήλωση σε γνωστό κινηματοθέατρο, όπου, με τη μεσολάβηση του μέντιουμ Νίνα, καταφθάνουν από το υπερπέραν και σωματοποιούνται επί σκηνής τα εκτοπλάσματα έξι ξένων στρατιωτών που βρέθηκαν στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης πριν από έναν αιώνα.

Ο κάθε ένας καταθέτει τη δική του μαρτυρία, μέσα από την οποία ζωντανεύει το μουρλό σύμπαν της εποχής εκείνης…

Η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σεντελέ, η μουσική του Κώστα Χαριτάτου και το video projection του Κωστή Εμμανουηλίδη. Παίζουν οι Γιώργος Ζιώγας Χαρά Καρυωτάκη, Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Χρήστος Σδράλλης, Γιάννης Σεντελές, Πάνος Σεντελές και Ρίζος Τραγουδάρας.

Μουσικοί επί σκηνής: Χαρά Καρυωτάκη (ακορντεόν), Πάνος Σεντελές (πλήκτρα), Σάμι Χάσμε (τύμπανα), Στέφανος Χρηστίδης (κιθάρα). 

Γενική είσοδος 8 ευρώ (άνεργοι 6 ευρώ). Απαραίτητες οι προκρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 6941468358.