Εκδήλωση για την Ημέρα Γυναίκας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

HMERA GYNAIKAS PANEPISTHMIO

• Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνει η Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών «Γ. Μυλωνάς».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό της Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγήτριας Άννα Μπατιστάτου και θα ακολουθήσει εισαγωγική ομιλία της Προέδρου της Ε.Ι.Φ, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρίας Πουρνάρη, με θέμα «Γιατί μια Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών;».

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από την Μαρία Στρατηγάκη, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών, αναπλ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η ισότητα των φύλων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Αδράνειες και αντιστάσεις» και από την Κωστούλα Μάκη, Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας με τίτλο «Σύγχρονες φεμινιστικές διεκδικήσεις και κατασκευές έμφυλων ταυτοτήτων».

Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση, τον συντονισμό της οποίας θα έχει η Ευαγγελία Καραγιαννοπούλου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας, Επίτιμο Μέλος του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μέλος της Ε.Ι.Φ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.