Πάνω από 100.000 ευρώ το κέρδος από το χασίς!

on .

NARKOTIKA XASIS BALITSES 1 3 23

• Μεγάλο και εύκολο κέρδος αποκομίζουν οι διακινητές ναρκωτικών ουσιών στην Ήπειρο, οι οποίοι εισάγουν κυρίως χασίς από τη γειτονική Αλβανία και το διοχετεύουν στην εγχώρια αγορά. Αρκεί φυσικά να μην πέσουν στο… δόκανο των Αστυνομικών Αρχών που συνεχίζουν να πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους για την αποτροπή εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών. Σ’ αυτό το δόκανο έπεσαν χθες νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα δύο διακινήτριες, τις οποίες εντόπισαν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά και διακίνηση παράνομων ουσιών. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες και κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του δύο ταξιδιωτικοί σάκοι και δύο βαλίτσες που περιείχαν 37 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 40 κιλών και 464 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή της συνοδηγού βρέθηκε και μικροποσότητα ηρωίνης. 

Με μισθωμένο Ι.Χ.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι προχθές το απόγευμα οι διακινήτριες είχαν μεταβεί από την Αττική με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν νοικιασμένο από εταιρεία μίσθωσης οχημάτων, σε άγνωστο σημείο της Θεσπρωτίας, από όπου προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Τα ναρκωτικά και το όχημα κατασχέθηκαν όπως και χρηματικό ποσό 220 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Το εκτιμώμενο όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας χασίς υπολογίζεται από τις Αρχές ότι ανέρχεται έως το ποσό των 101.160 ευρώ! Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.