Από σκοπιμότητα οι καταγγελίες υποστηρίζει ο π. Αντώνιος

on .

PATHR ANTONIOS KIBOTOS

• Στην τελική φάση μπήκε πλέον η διερεύνηση των καταγγελιών κατά του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» π. Αντωνίου, καθώς χθες μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων στην Εισαγγελέα που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, αρνούμενος τις σε βάρος του καταγγελίες για σεξουαλική, και σωματική κακοποίηση υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προκλητικά και αυταπόδεικτα ψεύδη.

Ο ελεγχόμενος ιερέας υποστηρίζει - σύμφωνα με πληροφορίες- ότι οι καταγγελίες ήταν απόρροια προφανών σκοπιμοτήτων και αυτές έγιναν μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποστηρίζοντας ότι άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνο Αρχές, φορείς και Μέσα Ενημέρωσης. 

Η εισαγγελική έρευνα αφορά και τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς στις καταγγελίες είχαν εμπλακεί και άτομα που εργάζονταν σε αυτές, ωστόσο το θετικό είναι ότι η λειτουργία τους πλέον δεν διακυβεύεται καθώς υπάρχει ρητή διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. 

Οι ισχυρισμοί του π. Αντωνίου 

Ο π. Αντώνιος χαρακτηρίζει τις καταγγελίες «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες». Προσθέτοντας δε, ότι η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!).

Αυτές οι «ψευδείς» καταγγελίες, σύμφωνα με τη θέση του π. Αντώνιου αποτέλεσαν τη βάση για να συνταχθούν αόριστα  «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητά τους.

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί,  αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών», υποστηρίζει ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης δίνοντας το υπερασπιστικό του στίγμα.

Και προσθέτει ότι η ανύπαρκτη, όπως τη χαρακτηρίζει,  ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της «Κιβωτού».

Και καταλήγει ότι «μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Μετά την υποβολή του υπομνήματος και από τον πατέρα Αντώνιο, η εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα θα αποτιμήσει το σύνολο του αποδεικτικού υλικού για τον ιερέα και τα υπόλοιπα πρόσωπα, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για το αν και πόσα από τα άτομα που κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου θα βρεθούν στο επόμενο στάδιο με την ιδιότητα του κατηγορούμενου.