Στην… αναμονή για χρηματοδότηση το παλιό Πανεπιστήμιο στη Δομπόλη!

on .

DOMPOLH PANEPISTHMIO

• Μπορεί το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ν’ άναψε το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά στην ανάθεση του έργου «κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δομπόλη», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το έργο θα μπει σύντομα σε τροχιά υλοποίησης, αφού η χρηματοδότηση των 12,5 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί. 

Στην χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες ή κάποιες διευκρινίσεις απλά αναφέρει ότι το επόμενο βήμα είναι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Πράσινο φως για ανάθεση

Το μόνο στο οποίο κάνει αναφορά ο Δήμος είναι στη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παραθέτοντας μάλιστα απόσπασμα της απόφασης του Κλιμακίου. «Από τον έλεγχο των υποβληθέντων ενώπιον του Κλιμακίου στοιχείων δεν διαπιστώθηκαν νομικές πλημμέλειες κατά την διαδικασία ανάδειξης αναδόχου του ελεγχόμενου έργου και συνεπώς δεν συντρέχει νόμιμος λόγος που θα κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης» αναφέρεται στην απόφαση και καταλήγει σημειώνοντας πως «δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση του έργου». 

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία δημοπράτησης με το σύστημα μελέτη - κατασκευή.

Ο Γ. Αρλέτος 

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Γ. Αρλέτος πάντως εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία όπως είπε «αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας επίπονης διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σε χρόνους ρεκόρ για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης. Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που θα δώσει την δυνατότητα να διασωθεί ένα ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων και παράλληλα να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Ένα διοικητικό κέντρο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και του Δήμου, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει τον διακριτό ρόλο του Πανεπιστημίου».