Αλμπάνης μέσα, Φίλιος έξω για τον ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα!

on .

SYRIZA YPOPSHFIOI

• Ποσοστό 75% των εκλογικών του συνδυασμών σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξώντας να πετύχει αφενός μία αμφίπλευρη διεύρυνση και αφετέρου την ανανέωση, όπως σχολίασαν πηγές του κόμματος, ενώ τα ψηφοδέλτιά του απαρτίζονται κατά 50% από γυναίκες.

 Όσον αφορά στον Νομό Ιωαννίνων, το ψηφοδέλτιο έκρυβε δύο εκπλήξεις, την απουσία του πρ. δημάρχου Φίλιππα Φίλιου που θεωρούνταν από πολλούς σίγουρη και την υποψηφιότητα του πρ. Πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, για την οποία υπήρχαν εικασίες και φήμες, έλειπε όμως η επιβεβαίωση. Πλην του κ. Αλμπάνη, ο οποίος υπενθυμίζεται πως έχει κατέλθει μία φορά ακόμη ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στη Θεσσαλονίκη, το τοπικό ψηφοδέλτιο απαρτίζουν κατά αλφαβητική σειρά ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, ο πρ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, η δικηγόρος Λίλα Σουλελέ, ο πρ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και φυσικά η νυν βουλευτής Ιωαννίνων και πρ. υφυπουργός Μερόπη Τζούφη. 

Απομένει μία ακόμη γυναικεία υποψηφιότητα για να κλείσει το ψηφοδέλτιο. Επισημαίνεται ότι πλην του πρ. Πρύτανη, οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι υπόλοιπου Νομοί

- Στον Νομό Άρτας ανακοινώθηκαν χθες τέσσερις υποψήφιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές, η νυν βουλευτής και πρ. υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, ο δικηγόρος Βασίλης Τσίρκας, ο δημόσιος υπάλληλος Γρηγόρης Βλάρας και η παιδοψυχολόγος Μαργαρίτα Μπουραντά. 

- Τρεις υποψήφιοι ανακοινώθηκαν για τον Νομό Πρέβεζας. Είναι ο νυν βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Πάνος Λελοβίτης και η φιλόλογος Μαρία Μάρκου.

- Τέλος, τρεις υποψήφιοι ανακοινώθηκαν για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στην Θεσπρωτία. Πρόκειται για τον νυν βουλευτή Μάριο Κάτση, τον νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιάννη Γόγολο και τη δημοσιογράφο Άννα Στεργίου.