Δίκτυο μονοπατιών με ενιαία σήμανση απέκτησε ο Δήμος Βορ. Tζουμέρκων

on .

TZOYMERKA MONOPATIA SHMANSH

• Ένα δίκτυο μονοπατιών με σκοπό να αναβαθμιστεί ο πεζοπορικός τουρισμός στην περιοχή δημιούργησε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε συνεργασία με τη χαρτογραφική εταιρία ROUTE. Το δίκτυο περιλαμβάνει πέντε κυκλικές διαδρομές, τέσσερις εκ των οποίων είναι κατάλληλες ακόμη και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Οι διαδρομές συνδέουν τους οικισμούς Πραμάντων και Τσόπελα, τα καταφύγια Μελισσουργών και Πραμάντων με τα αξιοθέατα της περιοχής. Κατά μήκος των διαδρομών και σε κεντρικά σημεία τοποθετήθηκαν πινακίδες, οι οποίες καθοδηγούν τους πεζοπόρους και προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες. 

Όπως ανέφερε ο Φώτης Δελημήτρος, διαχειριστής του καταφυγίου Μελισσουργών, «ένα υποτυπώδες δίκτυο υπήρχε, αλλά το νέο δίκτυο είναι άλλη κατάσταση. Τώρα ο επισκέπτης ενημερώνεται με πινακίδες και σήμανση για τα σημεία ενδιαφέροντος ή για τα παρακλάδια που μπορεί να ακολουθήσει. Όλα αυτά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Βλέπει τον χάρτη, ξέρει πού είναι και καταλαβαίνει πώς θα συνεχίσει την πορεία του. Έχει δομηθεί ένα safe πακέτο περιήγησης».