Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές

on .

SXOLEIO LOYKETO

• Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο νομό Ιωαννίνων, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές θα συμμετάσχουν στην Πανεκπαιδευτική απεργία που κήρυξαν οι δύο Ομοσπονδίες τους ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. 

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει τη σημερινή απεργία και τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί, στην Ζωσιμαία Ακαδημία. 

Καλεί μάλιστα να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ατομική αξιολόγηση, ωστόσο- ως συνήθως- στο «διεκδικητικό» πλάνο προστίθενται και άλλα αιτήματα. 

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει: «Παρουσιάζουν την αξιολόγηση ως το κλειδί για τη λύση κάθε προβλήματος του εκπαιδευτικού συστήματος […] Είναι προφανές ότι η στόχευση του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προτάσσει μεν την κατάργηση της ατομικής αξιολόγησης, ζητά και την κατάργηση των νόμων του 2020 και του 2021 που τους χαρακτηρίζει «αντιεκπαιδευτικούς», την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων που έχουν συμπληρώσει διετή υπηρεσία, την κάλυψη των κενών, αύξηση μισθών, κατάργηση της τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων PISA, κατάργηση της ελάχιστης βάσης Εισαγωγής κ.α..