Σχεδιάζοντας από κοινού το πρόγραμμα Leader!

on .

zitsa

• Βασικό εργαλείο ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών, της Ηπείρου, αποτελεί το πρόγραμμα Leader, καθώς στόχος του είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και η στήριξη του εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού.

Μάλιστα η ημερίδα ενημέρωσης – διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος «Leader», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, στην Ελεούσα προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και αιρετών.

Την εκδήλωση πραγματοποίησαν ο Δήμος Ζίτσας και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», με στόχο την ενημέρωση καθώς και την ανταλλαγή απόψεων με τον τοπικό πληθυσμό, προκειμένου στη συνέχεια η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» να διαμορφώσει και να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης στο νέο πρόγραμμα «Leader».

«Είναι σημαντικό να καταθέσετε τις απόψεις και προτάσεις σας γιατί τώρα σχεδιάζεται το πρόγραμμα», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, υπογραμμίζοντας πως το «Leader» «δεν είναι ουτοπία αλλά κάτι χειροπιαστό», όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. «Είδαμε επιτυχημένες προσπάθειες την προηγούμενη φορά και από ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά και τα έργα που υλοποιήσαμε εμείς ως Δήμος» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στο πρόγραμμα αλλά και τους στόχους του σχεδιασμού αναφέρθηκε επιγραμματικά ο Γενικός Διευθυντής της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» Γεώργιος Θεοχάρης, επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η διαμόρφωση της πρότασης μετά από διαβούλευση με τους εν δυνάμει επενδυτές πριν κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Υπουργείο. Ταυτόχρονα υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά τόπους στους Δήμους των Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ευχαριστώντας το Δήμο Ζίτσας για τη μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να ενημερωθούν  και να συμμετέχουν στην εκδήλωση όσο το δυνατό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. 

«Είναι σημαντική η παρουσία σας απόψε εδώ και αναδεικνύει το επενδυτικό σας ενδιαφέρον» ανέφερε το στέλεχος της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» Ηλίας Μώκος, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αναλύοντας στη συνέχεια τους θεματικούς στόχους, καθώς και τις δράσεις ανά κατηγορία που περιλαμβάνονται στο τοπικό πρόγραμμα «Leader» και μπορούν να καταθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια έως 20 Μαρτίου.    

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με υποβολή ερωτημάτων και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους.