Δεν ψηφίζουν τον προϋπολογισμό γιατί ο δήμαρχος αρνείται έλεγχο της Κοινωφελούς!

on .

DHMARXEIO METSOBOY

• Μια πολύ δύσκολη κατάσταση έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Μετσόβου, ο οποίος ουσιαστικά έχει αναστείλει τη δραστηριότητά του, λόγω της σφοδρής αντιπαράθεσης της Δημοτικής Αρχής με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης που αποτελούν και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Με νέα χθεσινή ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των παρατάξεων «Δύναμις Δημοτών» Σπ. Βασιλείου, «Μέτσοβον Νέα Εποχή» Θ. Σούλτης και «Προοπτική Ανάπτυξης» Απ. Μπιτούνης, δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, εάν δεν προηγηθεί έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μετσόβου.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, έχουν ζητήσει τον έλεγχο πριν από 9 μήνες λόγω των σοβαρών και μεγάλων χρεών που υπάρχουν στην εν λόγω επιχείρηση, όμως η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος Κ. Τζαφέας και ο Ανεξάρτητος Σύμβουλος Κ. Γκούμας ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης) αντιδρούν επίμονα στην πραγματοποίησή του. Παράλληλα σημειώνουν ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή και ο Ανεξάρτητος Σύμβουλος είναι οι μοναδικοί που διαχειρίζονται την Κοινωφελή Επιχείρηση από το 2011 μέχρι σήμερα. 

«Η εμμονή τους στην άρνηση του διαχειριστικού ελέγχου, οι μέχρι τώρα μεθοδεύσεις τους για την καθυστέρηση της χορήγησης σχετικών στοιχείων και την πάση θυσία αποφυγή του ψηφισθέντος ελέγχου, μας δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες και αποτελούν βάσιμες ενδείξεις ότι η οικονομική διαχείριση και η παρούσα κατάσταση της Κοινωφελούς δεν είναι άψογη, όπως μας την παρουσιάζουν, αλλά είναι σε κακή οικονομική κατάσταση με τεράστια χρέη», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα στηρίξουν και δεν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2023, αν δεν ικανοποιηθεί στην πράξη το αίτημά τους.

Ως γνωστόν, οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποτελούν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ψήφισης του Προϋπολογισμού  του 2023 του Δήμου και την μη πληρωμή των δαπανών προμηθευτών, υπεργολάβων και επιχειρήσεων του Δήμου.

«Γίνεται σαφές ότι η ψήφιση του Προϋπολογισμού εξαρτάται αποκλειστικά από την Δημοτική Αρχή και τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο», καταλήγει η ανακοίνωση των παρατάξεων.