Να δοθούν γνωστικά εφόδια και χρηματοδοτικά εργαλεία για να επιβιώσουν οι μελισσοκόμοι

on .

MELISSOKOMOI

• Μέσα σε μία ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικής βασιλόπιτας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων ο Αρισταίος. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Κών/νος Τασούλας, ο βουλευτής Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννης, ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της Ο.Μ.Σ.Ε. Αναστ. Ποντίκης, οι όποιοι απηύθυναν χαιρετισμό. Χαιρετισμό τους επίσης έστειλαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς και η  βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα, καθώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμηθήκαν τιμητικές πλακέτες στον πρόεδρο της ΟΜΣΕ Αναστάσιο Ποντίκη τιμώντας τον για την πολυετή προσφορά του ως πρόεδρος του συλλόγου και στον Δημ. Τζίμα ως νέο μελισσοκόμο της χρονιάς.

Ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ν. Κωνής, ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθησαν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Η χρονιά που πέρασε ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους. Τα τελευταία χρόνια η μία κρίση διαδέχεται την άλλη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα ζητήματα στην κοινωνία, στους καταναλωτές, και στους μελισσοκόμους. Οι μελισσοκόμοι σαν αγροτικός κλάδος του πρωτογενούς τομέα  όμως συνεχίζουν και πρέπει να συνεχίσουν να είναι εδώ παρ’ όλες τις προκλήσεις και τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν», προσθέτοντας ότι «Το μεγάλο στοίχημα σήμερα είναι να δοθούν σε όλους τους μελισσοκόμους  τα γνωστικά εφόδια και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να επιβιώσουν».