Μέθη και αντικανονική οδήγηση οι αιτίες για 2 θανάτους και 20 τραυματισμούς

on .

ALKOOL ODHGHSH

• Βαρύ τίμημα «πλήρωσε» η Ήπειρος το μήνα Ιανουάριο, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία, ενώ τραυματίστηκαν  συνολικά άλλα 20 άτομα! Οι αριθμοί αυτοί ήταν χειρότεροι από τον αντίστοιχο μήνα του 2022, κατά τον οποίο δεν υπήρξε νεκρός, ενώ και οι τραυματίες ήταν λιγότεροι (8). Σε αριθμό τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν 13 τροχαία (έναντι 8 πέρυσι).

  Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των παραπάνω τροχαίων, όπως προέκυψαν από την έρευνα της Τροχαίας ήταν μέθη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση προτεραιότητας, αντικανονικό προσπέρασμα. Οι παραβάσεις αυτές περιλαμβάνονται και στη λίστα με τις περισσότερες βεβαιωμένες παραβάσεις του μηνός. Συγκεκριμένα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις, για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα/αντικανονικό προσπέρασμα 99. Οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν για υπερβολική ταχύτητα 1390, για μη χρήση κράνους 210, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας 177, για χρήση κινητού τηλεφώνου 87.  Εντύπωση προκαλούν επίσης οι 84 παραβάσεις για στέρηση άδειας οδήγησης, οι 23 για ανασφάλιστα οχήματα και οι 785 από επαγγελματικά οχήματα.

• Ταυτόχρονα δόθηκαν στη δημοσιότητα και απολογιστικά στοιχεία για τη γενικότερη αστυνόμευση. Συνολικά έγιναν 447 προσαγωγές, από τις οποίες προέκυψαν 201 συλλήψεις.