Μέτρα για την Πυροσβεστική ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

on .

PYROSBETIKO OXHMA 10 1 2019

• Την ενδυνάμωση της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας, καταθέτοντας ως κοινοβουλευτική αναφορά σχετική επιστολή των Ενώσεων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Πτυχιούχων Αξιωματικών-Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου και Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την επιστολή, από το 2019 και έπειτα καταγράφεται συνεχής μείωση τόσο του κατώτερου προσωπικού (πυρονόμοι, αρχιπυροσβέστες, πυροσβέστες) όσο και αξιωματικών. Παράλληλα, οι συνεχείς μεταθέσεις και οι μετακινήσεις προσωπικού πυροσβεστικών μέσων εκτός Ηπείρου δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών. 

Όπως τονίζουν οι πυροσβέστες, τα τελευταία χρόνια συγκροτήθηκαν νέες δομές και υπηρεσίες χωρίς να πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις. Επίσης εκφράζουν την ανησυχία τους για την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας, δεδομένης της αυξημένης τουριστικής δραστηριότητας στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου.