Ψηφιακή εκπαίδευση για ηλικιωμένους Γιαννιώτες!

on .

HLIKIOMENOS TABLET

Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην τεχνολογία και να εξοικειωθούν με υπολογιστές, τάμπλετ και άλλες συσκευές αποκτώντας ψηφιακές δεξιότητες έχουν στο εξής Γιαννιώτες ηλικίας από 60 ετών και πάνω, οι οποίοι ουσιαστικά είναι σήμερα «αναλφάβητοι» στον συγκεκριμένο τομέα, γεγονός που δυσχεραίνει συχνά την καθημερινότητά τους. 

Η εκπαίδευση γίνεται στα ΚΑΠΗ και στο ΚΗΦΗ του Δήμου Ιωαννιτών, όπου έχουν δημιουργηθεί «ψηφιακές γωνιές» στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων».

Τέσσερις εκπαιδευτές

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  Ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί ήδη στα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ, ενώ τέσσερις εκπαιδευτές θα αναλάβουν την ψηφιακή ενδυνάμωση των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, σε πρώτη φάση η εκπαίδευση θα αφορά σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ και στη συνέχεια θα μπορεί να συμμετέχει όποιος ηλικιωμένος ενδιαφέρεται. Οι «Ψηφιακές Γωνιές» θα λειτουργήσουν για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Ο Δήμος επισημαίνει πως «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του και έχει στόχο να αποτελέσει ένα σημαντικό και φιλόδοξο πιλοτικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα, για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς και υποστήριξης σε θέματα πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες, σε ηλικιωμένους δημότες (κυρίως 65 και πάνω)».