Η Θεσπρωτία αναμένει σημαντικές παρεμβάσεις και έργα υποδομής

on .

EPIMELHTHRIO THESPROTIAS

• Με το μήνυμα ότι η επιχειρηματικότητα είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας έκοψε σε ειδική εκδήλωση, στην Ηγουμενίτσα, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, μετά από τρία χρόνια, λόγω των συνθηκών, που είχε διαμορφώσει ο κορωνοϊός. 

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέκος Πάσχος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζονται πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως και η διασφάλιση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ασφαλιστικό σύστημα για τη χορήγηση δανείων με δίκαιους όρους και κυρίως με χαμηλό επιτόκιο. Και αυτό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποφασιστικά η απειλή της ύφεσης.

Παράλληλα, έκανε σύντομο απολογισμό του έργου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας την τελευταία τριετία, τονίζοντας ότι η διοίκηση και τα στελέχη του παραμένουν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ανεξάρτητα από τις δύσκολες συνθήκες. 

Αναφερόμενος σε ορισμένα σοβαρά ζητήματα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ο κ. Πάσχος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης σύνδεσης της Εγνατίας με τα Ελληνο - Αλβανικά σύνορα, μέρος της οποίας αποτελεί και ο περιφερειακός δρόμος της Ηγουμενίτσας. Επίσης, για τη διεκδίκηση, αφού επικυρωθεί ο διαγωνισμός από τη Βουλή,  από τη διοίκηση του ΟΛΗΓ της κατασκευής της Μαρίνας Ηγουμενίτσας, της αναβάθμισης των τουριστικών λιμένων Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας, της ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας και της λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου. Τέλος, έμφαση έδωσε στο θέμα της αναβάθμισης της παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, μαζί με τη βελτίωση των δρόμων πρόσβασης στα ανεπτυγμένα τουριστικά παράλια του Νομού. Ο κ. Πάσχος σημείωσε ότι εκεί όπου υπάρχει ουσιαστική συνεργασία, υπάρχει και μετρήσιμο αποτέλεσμα. 

H. M.