«Γιάννενα – Όμορφη πόλη» η παράταξη του Παντ. Κολόκα

on .

KOLOKAS OMILIA

• Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, έκανε χθες βράδυ σε ομιλία του, σε ξενοδοχείο της πόλης,  ο πρώην Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας. Η ονομασία της παράταξης είναι «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη».  Όπως ανέφερε στην ομιλία του, στόχος του είναι να παρουσιάσει μια διαφορετική πρόταση για τα Ιωάννινα του μέλλοντος. 

«Ο Δήμος Ιωαννιτών- τόνισε-  είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη χώρα αλλά όσο περισσότερο μεγαλώνει μία πόλη, αντίστοιχα, μεγαλώνουν και οι ανάγκες των κατοίκων της όπως και τα προβλήματα. Απέναντι σε αυτές τις ανάγκες και τα προβλήματα, καλούμαστε όλοι μαζί να συνενώσουμε δυνάμεις, να δουλέψουμε συλλογικά και μεθοδικά, με σχέδιο, με όραμα, με μεράκι, με ενέργεια, πίστη και αφοσίωση που εμείς φέρνουμε σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε  να κάνουμε την πόλη μας ακόμη ομορφότερη, ακόμη πιο προσιτή, περισσότερο προσβάσιμη, πιο ανθρώπινη στους κατοίκους της, και στους χιλιάδες επισκέπτες».

Ο πρώην Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε επίσης και στην ανάλογη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2014. «Ποτέ – είπε- δεν απαρνήθηκα τις αρχές μου, τις ιδέες και τις προτάσεις που είχαμε  καταθέσει το 2014 με την «Κοινωνία Πολιτών», για τη διοίκηση του Δήμου. Δώσαμε έναν έντιμο και  ξεκάθαρο αγώνα, που επισφραγίστηκε με ένα μάθημα πολιτικού ήθους και ωριμότητας. Ήταν  τότε που  η έννοια της «συναίνεσης»  δεν υπήρχε στον Δήμο Ιωαννιτών, ούτε καν στο λεξιλόγιο. Εμείς την κάναμε πράξη και προχωρήσαμε στη συνεργασία με την παράταξη που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς προαπαιτούμενα».