«Τσουχτερό» κρύο μέχρι τέλος της εβδομάδας

on .

PAGONIA THERMOMETRO

• Εβδομάδα χωρίς βροχή ή χιόνια (με εξαίρεση ίσως τα ξημερώματα της Παρασκευής) είναι αυτή που διανύουμε, με το κύριο όμως χαρακτηριστικό της να είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που ειδικά προς το τέλος της, θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη της κανονικής. 

 Για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, στα θετικά των προβλέψεων, με τα χθεσινά δεδομένα πρέπει να υπολογίζονται και οι περιορισμένες ομίχλες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο νομό Ιωαννίνων είναι απόρροια και του χιονιού που έχει καλύψει τις βουνοκορφές και το οποίο έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και τα χιονοδρομικά κέντρα, όπως αυτό του Ανηλίου. 

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τριήμερο δεν υπάρχουν φαινόμενα βροχής ή νέων χιονοπτώσεων, στο ορεινό οδικό δίκτυο τις πρωινές ώρες σημειώνεται παγετός. Χθες το πρωί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έριξε αλάτι σε σημεία του οδικού δικτύου των περιοχών Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου και Τζουμέρκων. 

Μέχρι και την Πέμπτη δεν πρόκειται να σημειωθεί αξιοσημείωτη μεταβολή των καιρικών συνθηκών. Το θερμόμετρο στη διάρκεια της νύχτας θα κινείται 2-3 βαθμούς κάτω του μηδενός στα πεδινά (και ακόμη χαμηλότερα στα ορεινά), με την αίσθηση του ψύχους να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται η έλευση ενός πολικού αεροχειμάρρου που θα συνοδεύεται με χιονοπτώσεις, που προς το παρόν δεν φαίνεται να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την Ήπειρο. Ενδεχομένως κάποια ασθενή χιονόπτωση να σημειωθεί το βράδυ Πέμπτης προς Παρασκευή, αλλά και για αυτό ακόμη υπάρχουν επιφυλάξεις. Όλες τις ημέρες η ανώτατη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μονοψήφιο αριθμό. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή.