Το «Χατζηκώστα» αναβάθμισε λειτουργία και υπηρεσίες!

on .

XATZHKOSTA

Τον δικό του αγώνα μέσα σε δύσκολες συνθήκες κάνει το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» προκειμένου να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες που το επισκέπτονται ή νοσηλεύονται σ’ αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, τη χρονιά που μας πέρασε η Διοίκηση του Ιδρύματος, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βορειοδυτική Ελλάδα μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κατάφερε να υλοποιήσει μία σειρά από σημαντικά έργα και δράσεις βελτιώνοντας τη λειτουργία και τις υποδομές και αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό τμημάτων του, όπως προκύπτει από έναν συνοπτικό απολογισμό που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Ο απολογισμός

Πιο αναλυτικά, ο απολογισμός της Διοίκησης του «Χατζηκώστα» (τον υπογράφει ο Διοικητής Σπύρος Δερδεμέζης) ξεκινάει με τις εκπαιδευτικές δράσεις επεμβάσεων ολικών αποφράξεων στεφανιαίων αγγείων που υλοποιήθηκαν από την Μονάδα  Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου, τη λειτουργία Εμβολιαστικού Κέντρου Ενηλίκων και Παιδιατρικού από  τον περσινό Ιανουάριο, τη λειτουργία ιατρείου Νεογνών και την ολοκλήρωση επέκτασης της βραχείας νοσηλείας στα ΤΕΠ με δυναμικότητα οκτώ θέσεων.

Η Διοίκησή του υπενθυμίζει ότι στο Ίδρυμα έγιναν πέρυσι δωρεές οργάνων από δύο δότες, ότι δημιουργήθηκε νέος χώρος κυστεοσκοπήσεων εκτός χειρουργείων και αγοράστηκε σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Ουρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, ενώ αναβαθμίστηκε η αίθουσα του Ακτινολογικού τμήματος με μεταφορά και λειτουργία συγχρόνου ακτινολογικού  μηχανήματος και με ταυτόχρονη απόσυρση των παλαιών μηχανημάτων

Νέος Οργανισμός κ.α.

Παράλληλα, μέσα στην περασμένη χρονιά εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου με ένταξη σ’ αυτόν του Πολυδύναμου Κέντρου, δημιουργία ενιαίου τμήματος Ακτινοδιαγνωστικού -  Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων, αύξηση οργανικών κλινών σε 359 και δημιουργία αυτοτελούς τμήματος Προμηθειών. Επίσης, επαναλειτούργησε το DETOX  με 12 κλίνες και συνέχισε τη λειτουργία της η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων covid 19 δυναμικότητας 12 κλινών.

Το ίδιο διάστημα το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με προσλήψεις 18 ατόμων μέσω ΟΑΕΔ (πρόγραμμα ανέργων 55 έως 67 ετών), προκηρύχθηκαν 18 θέσεις νοσηλευτών ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας και προσλήφθηκαν 28 άτομα ως επικουρικό προσωπικό, εκ των οποίων 22 νοσηλευτικό, ένας διοικητικός, δύο ιατρικών ειδικοτήτων και τρεις ιατρικό προσωπικό. 

Ταυτόχρονα, έγινε προκήρυξη νέου κυλικείου με αυτοχρηματοδότηση, εγκατάσταση νέας ατμογεννήτριας για την αδιάλειπτη παροχή ατμού ευπρεπισμός – βαφή του Παθολογικού τμήματος με χρήση ειδικών αντιικών χρωμάτων και επικαιροποίηση μελέτης Πυρασφάλειας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ενώ εγκαταστάθηκε σύστημα κατάσβεσης με υδρονέφωση για τους επικίνδυνους χώρους φύλαξης εύφλεκτων υλικών (οινόπνευμα κλπ.). Τέλος επικαιροποιήθηκε η μελέτη για την αναδιαρρύθμιση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Καταλήγοντας, η Διοίκηση του «Χατζηκώστα» κάνει γνωστό ότι συνολικά νοσηλεύτηκαν 507 ασθενείς στη Μονάδα ειδικών Λοιμώξεων Covid και 19 ασθενείς στη ΜΕΘ Covid έως τα τέλη Ιουνίου που υπήρξε αναστολή λειτουργίας της.