Στα ορεινά περιορίστηκαν χθες οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο

on .

XIONI SKEPES LIGO

• Διαψεύστηκαν εν μέρει οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για χιονοπτώσεις χθες σε περιοχές με υψόμετρο 400 - 500 μέτρων, που θα κάλυπταν και το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. 

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν αλλά στην ορεινή ζώνη του νομού Ιωαννίνων και κυρίως στη γραμμή Τζουμέρκων - Μετσόβου - Ζαγορίου - Κόνιτσας, όχι όμως με την ένταση των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Παρά το γεγονός αυτό, εξαιτίας της χιονόπτωσης στη Δυτική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες χθες αποφασίστηκε διακοπή κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών στην Εγνατία και ειδικά στο τμήμα που διέρχεται από την περιοχή Μετσόβου- Ανηλίου- Μαλακασίου, απόφαση που ήρθε χθες λίγο μετά τις 9 το πρωί. 

Από τις χιονοπτώσεις δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα και όπου απαιτήθηκε επενέβησαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά σε όλο το Νομό Ιωαννίνων, όπως το ίδιο θα γίνει και σήμερα. 

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για σήμερα και αύριο, προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στην πόλη και ασθενείς χιονοπτώσεις στις γύρω ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικών γενικά διευθύνσεων, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Σταδιακά από αύριο η  θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, τη νύχτα θα  είναι 3-4 βαθμούς κάτω από το μηδέν στα πεδινά και ακόμη μικρότερες στα ορεινά - θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.