Επιβραβεύεται το έργο του Κων. Σκούμα

on .

SKOYMAS KONSTANTINOS ARXHGOS ELAS

Αναμενόμενη ήταν η διατήρηση του Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα στην αρχηγία της Ελληνικής Αστυνομίας για έναν ακόμη χρόνο!

Ο Ηπειρώτης στην καταγωγή αρχηγός έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κορυφαία θέση της ΕΛ.ΑΣ., όπως άλλωστε έχει πράξει και απ’ όσες άλλες θέσεις έχει υπηρετήσει το Σώμα, μεταξύ των οποίων και της Ηπείρου. Χωρίς να λείψουν και ορισμένα «άτυχα» περιστατικά, η ΕΛ.ΑΣ. υπό την καθοδήγησή του σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, βελτιώθηκε το επίπεδο της αστυνόμευσης και εξιχνιάστηκαν πολλές δύσκολες περιπτώσεις εγκληματικών πράξεων. Με παρακαταθήκη την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τη σφαιρική αντίληψη που έχει για τη λειτουργία και τις αδυναμίες του Σώματος είναι βέβαιο ότι στον επόμενο χρόνο της θητείας του, θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και σε πανελλαδικό, αλλά και σε Ηπειρωτικό επίπεδο. 

* * * 

Από τις χθεσινές κρίσεις προέκυψε και μια ακόμη θετική εξέλιξη, καθώς διατηρήθηκε στη θέση του Αντιστρατήγου ο Γιαννιώτης στην καταγωγή (από Τσεπέλοβο Ζαγορίου) Γεώργιος Δούβαλης ο οποίος υπηρετεί ως Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος. 

Αντίθετα αποστρατεύθηκε ο μέχρι τώρα Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, υποστράτηγος Κων. Δούβαλης.