Κινηματογραφική καταδίωξη χθες από Ηγουμενίτσα μέχρι Μέτσοβο!

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 25 1 23

Kαταδίωξη που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από εκείνες των κινηματογραφικών ταινιών έλαβε χώρα χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό, με πρωταγωνιστές δύο διακινητές ναρκωτικών ουσιών και την Αστυνομία. Το κυνηγητό άρχισε στην Ηγουμενίτσα και έληξε στο Μέτσοβο!

Όλα ξεκίνησαν από τη Νέα Σελεύκεια όταν οι δύο δράστες, ένα νεαρό άτομο Αλβανικής καταγωγής και ένας 16χρονος Έλληνας, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο δεν σταμάτησαν σε σήμα στάσης που τους έκαναν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και, αφού ανέπτυξαν ταχύτητα, εισήλθαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Γιάννενα. 

Τρελή καταδίωξη

Περιπολικά και συμβατικά οχήματα της Αστυνομίας, από τη Θεσπρωτία και τα Γιάννενα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και ακολούθησαν το όχημα, ενώ, για την ασφάλεια των πολιτών, διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο. Σε όλους τους σταθμούς διοδίων έσπασαν τις μπάρες ώστε να διαφύγουν. Το ίδιο έκαναν και στον Σταθμό Διοδίων του Δροσοχωρίου, όπου οι δύο καταδιωκόμενοι εισήλθαν στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας συνεχίζοντας την πορεία τους προς το Μέτσοβο, ακολουθούμενοι πάντα από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και δυνάμεων της Αστυν. Δ/νσης Ιωαννίνων. Το Ι.Χ. άρχισε να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στα ελαστικά, πιθανότατα λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, εξήλθε στον κόμβο Μετσόβου και εκεί οι αστυνομικοί το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο νεαρούς επιβαίνοντες.

Βρήκαν 67 κιλά χασίς

Το αυτοκίνητο ερευνήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 67 κιλών. Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών, επικίνδυνης οδήγησης και παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.