Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις παθήσεις της καρδιάς

on .

KARDIA GYNAIKA GIATROS

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις παθήσεις της καρδιάς, από τις οποίες χάνουν τη ζωή τους στη Ελλάδα πάνω από 50.000 άτομα, έρχονται τις επόμενες μέρες για 5,5 εκατομμύρια Έλληνες με το πρόγραμμα «Σπ. Δοξιάδης». 

Το πρόγραμμα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων θα περιλαμβάνει δωρεάν εξετάσεις για παθήσεις της καρδιάς και για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου και του λιπιδαιμικού προφίλ, καθώς και καταγραφή των δεδομένων στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) των δικαιούχων.

Σύμφωνα με την αρμόδια για το πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Δοξιάδη», γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι πιο ειδικές εξετάσεις θα γίνουν στοχευμένα στις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο με παθήσεις της καρδιάς. 

Δηλαδή σε άνδρες 40 έως 70 ετών και γυναίκες 50 έως 70 ετών, όπως εξηγεί η ίδια στο iatropedia.gr.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική βελτίωση της υγείας του πληθυσμού, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αναμόρφωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας με σύγχρονους όρους. Με το πρόγραμμα “Σπύρος Δοξιάδης”, επιχειρείται η επένδυση σε όλα εκείνα που έμεναν επί τόσα χρόνια στο περιθώριο και περιλαμβάνει τρεις πυλώνες με πάνω από είκοσι δράσεις και συνολικό προϋπολογισμό άνω των 300 εκ ευρώ», ανέφερε.

Ο καρδιαγγειακός έλεγχος περιλαμβάνει επίσκεψη σε γιατρό, κλινική εξέταση και δωρεάν εξετάσεις για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.