Καταφύγιο για να «βγάλουν» χειμώνα άστεγοι Γιαννιώτες!

on .

YPNOTHRIO OKPAPA

• Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών με τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας. Κι αυτό προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση τυχόν αστέγων της πόλης σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα.

Ο ΟΚΠΑΠΑ επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση πως υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για πολίτες που είναι σε κατάσταση αστεγίας και επιθυμούν την προσωρινή τους φιλοξενία στο Υπνωτήριο Αστέγων, το οποίο λειτουργεί στη Λιμνοπούλα, στο κτίριο του παλιού ΚΕΚΩΠ. 

Οι πολίτες με ανάγκη στέγασης φιλοξενούνται σ’ αυτό σε 24ωρη βάση ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση, κατά τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα από 20:00 έως 08:00 τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

 Έκκληση σε πολίτες

Παράλληλα, ο ΟΚΠΑΠΑ με την ίδια ανακοίνωση απευθύνει έκκληση γενικότερα στους πολίτες να αναφέρουν σημεία στα Γιάννενα όπου τυχόν διαβιούν άστεγοι οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια, καθώς ο εντοπισμός τους από τις υπηρεσίες του Δήμου έχει αποδειχθεί πως δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεδομένου και του γεγονότος ότι συνήθως είναι μετακινούμενοι.

Όποιος επομένως εντοπίσει άστεγο, μπορεί να καλέσει στο 2651073277 από τις 07.30 έως και τις 22.00, Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 07.30 έως και τις 15.00 το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο όπου εκείνος βρίσκεται οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού που αποτελούν την ομάδα δρόμου, προκειμένου να τον ενημερώνουν για το διαθέσιμο θερμαινόμενο χώρο του Υπνωτηρίου, στον οποίο μπορεί να βρει καταφύγιο και να προστατευτεί από το κρύο του χειμώνα.  

Ο Πρόεδρος ΟΚΠΑΠΑ

Μιλώντας σχετικά χθες στον «Π.Λ.», ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή στο Υπνωτήριο του Οργανισμού φιλοξενούνται σε μόνιμη βάση έντεκα άτομα τα οποία δεν διαθέτουν δική τους στέγη. Ωστόσο, ο ΟΚΠΑΠΑ διαμόρφωσε κατάλληλα κι έναν ειδικό χώρο προκειμένου να διαμείνουν σ’ αυτόν και Γιαννιώτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αστεγίας για όσο καιρό οι συνθήκες θα είναι δύσκολες, με κρύο και παγωνιά.

Επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν την προσωρινή φιλοξενία τους στο Υπνωτήριο απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στην χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου κ.λπ.), ενώ κατά τη διάρκεια της προσωρινής διαμονής τους στο Υπνωτήριο θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 και της γρίπης.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ