Όλα τα ιπποειδή σε μία ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων

on .

GAIDOYRAKIA

• Υποχρεωτική είναι πλέον η καταχώριση όλων των ιπποειδών στην Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων των Ιπποειδών (Κ.Η.Β.Δ.Ι.) την οποία έχει δημιουργήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποκτήσουν σαφή εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης και για να είναι πιο εύκολος ο έλεγχος των ζώων. 

Τα παραπάνω υπενθυμίζει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως όλοι οι ιδιοκτήτες ιπποειδών, αλόγων μουλαριών και γαϊδάρων, καλούνται να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να τους χορηγηθεί κωδικός αριθμός καταχώρισης εγκατάστασης και στη συνέχεια να δηλώσουν τα ζώα τους.

Όπως γίνεται γνωστό, τα ζώα θα πρέπει να σημανθούν από ιδιώτη κτηνίατρο με ενέσιμο πομποδέκτη (microchip), καθώς επίσης να συμπληρωθεί και να συνυπογραφεί από τον ιδιοκτήτη και τον ιδιώτη κτηνίατρο το έγγραφο ταυτοποίησης, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στον σύνδεσμο: http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/horses/13061-katagrafh-ippoi200522. Μετά από αυτά θα ακολουθήσει έκδοση ισόβιου εγγράφου ταυτοποίησης ιπποειδούς από την υπηρεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Το έντυπο ταυτοποίησης μπορούν να το κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ ακολουθώντας την διαδρομή: www.minagric.gr / αγρότης επιχειρηματίας / κτηνοτροφία / ίπποι / σήμανση και καταγραφή ιπποειδών / έντυπο ταυτοποίησης ιπποειδούς.