Τέλος τα προβλήματα ύδρευσης σε 4 Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου

on .

POGONI ERGA YDREYSHS

• Στο παρελθόν ανήκουν πλέον τα καλοκαίρια με προβλήματα ύδρευσης για τους κατοίκους των Κοινοτήτων Βήσσανης, Βροντισμένης, Μαυροβουνίου και Χρυσόρραχης καθώς, καθώς όπως έκανε γνωστό χθες ο Δήμος Πωγωνίου, ολοκληρώθηκαν τα έργα για την αντιμετώπιση των φαινομένων της λειψυδρίας.

Το έργο αφορούσε σε εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης  των 4 Κοινοτήτων και συγκεκριμένα:

-Στην Κοινότητα Βήσσανης: αντικαταστάθηκε το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού από τη δεξαμενή της γεώτρησης που βρίσκεται στη Μονή Άβελ εκτός του οικισμού, μέχρι σημείου επί της επαρχιακής οδού Βασιλικού – Δελβινακίου.

Στην Κοινότητα Βροντισμένης αντικαταστάθηκε το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης από την υδρομάστευση επί της επαρχιακής οδού Βελλάς – Βροντισμένης έως και τη δεξαμενή που βρίσκεται εκτός οικισμού. Παράλληλα αντικαταστάθηκε ο υφιστάμενος πλαστικός σωλήνας PVC και τοποθετήθηκε νέος σωλήνας πολυαιθυλενίου και κατασκευάστηκε φρεάτιο με αεραξαγωγό διπλής ενέργειας στη θέση «Βρύση» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή φυσική ροή προς τη δεξαμενή.

- Οι εργασίες στην Κοινότητα Μαυροβουνίου περιελάμβαναν την αντικατάσταση τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας από το κεντρικό φρεάτιο στην πλατεία και σε τμήμα του κάτω «μαχαλά» του οικισμού μέχρι την τελευταία οικία δυτικά όπου και απομονώθηκε. Επίσης αντικαταστάθηκε ο υφιστάμενος σιδηροσωλήνας και τοποθετήθηκε νέος σωλήνας πολυαιθυλενίου. Τέλος κατασκευάστηκε νέο φρεάτιο στο σημείο διακλάδωσης του αγωγού και τοποθετήθηκαν νέες παροχές σε όλες τις οικίες.

- Τέλος, στην Κοινότητα Χρυσόρραχης αντικαταστάθηκε το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης από την υδρομάστευση επί της επαρχιακής οδού Βελλάς – Βροντισμένης έως και την κάτω δεξαμενή του οικισμού. 

Ο προϋπολογισμού του έργου ανήλθε στις 255.422€ και χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μέρος από το πρόγραμμα του Υπουργείο Εσωτερικών για την λειψυδρία (ΣΑΕ 055) και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους του Δήμου.