«Ποντικός» τρύπωνε μέσα σε εκκλησίες στην Άρτα!

on .

LHSTEIA PORTA LOSTOS

• Αγαπημένο στόχο γενικά αποτελούν εκκλησίες και μοναστήρια της Ηπείρου για παρανόμους που αναζητούν χρήματα στο παγκάρι, αλλά και για αρχαιοκάπηλους, τα αποτελέσματα της δράσης των οποίων στην περιοχή μας είναι γνωστά εδώ και χρόνια.

Εξάλλου, οι ναοί της περιοχής μας, ειδικά οι μικρότεροι σε χωριά και απομακρυσμένους οικισμούς, σε μεγάλο ποσοστό δεν διαθέτουν συναγερμό ή κάποιο άλλο αποτρεπτικό μέσο!

Διαρρήξεις στην Άρτα

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν και ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τετράμηνο, καταγράφηκαν αρκετές διαρρήξεις σε ναούς της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Άρτας, γεγονός που κινητοποίησε την Αστυνομία. Η έρευνά της είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν οι διαρρήξεις. Για την εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ένα άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης πήγαινε με το αυτοκίνητό του στους ναούς και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζε τις εισόδους τους και στη συνέχεια αφαιρούσε είτε ολόκληρα τα παγκάρια είτε χρήματα από το εσωτερικό τους. Με τον τρόπο αυτό κατηγορείται ότι διέπραξε τέσσερις κλοπές και δύο απόπειρες, αφαιρώντας συνολικά 125 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις.