«Κατεβαίνουν» χαμηλότερα τα χιόνια τις επόμενες ημέρες

on .

XIONIA METSOBO DROMOS 23 1 23

• Με αρκετές βροχές στα πεδινά - ημιορεινά, αλλά και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.300 μέτρων κύλησε χθες ο καιρός στην Ήπειρο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα, όπως αυτά της περασμένης εβδομάδας με τους ανεμοστρόβιλους και τις ζημιές που προκάλεσαν. Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε χθες και στο Μέτσοβο, ενώ πολύ περισσότερο χιόνι υπήρχε στα δύο χιονοδρομικά κέντρα. 

Πιο επιβαρυμμένος από τις βροχές είναι ο νομός Ιωαννίνων, καθώς πέντε περιοχές του περιλαμβάνονται στη λίστα των εννέα πρώτων στην χώρα από πλευράς ύψους νερού. 

Πρόκειται για τα Δερβίζιανα και την Τύρια όπου καταγράφηκαν από 79 χιλιοστά νερού, το Επισκοπικό με 61, την Αγία Κυριακή και τη Δωδώνη από 56 χιλιοστά νερού. 

Τα προβλήματα που κυρίως προκλήθηκαν, αφορούν πτώσεις λίθων σε σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, που καθαρίστηκαν με μηχανήματα της Περιφέρειας. Επίσης μηχανήματα εργάστηκαν και σε περιοχές στις οποίες χιόνισε τόσο το βράδυ της Κυριακής, όσο και χθες σχεδόν όλη την ημέρα. 

Τόσο η βροχή, όσο και οι χιονοπτώσεις -με μικρά διαλείμματα ηλιοφάνειας ή και απλών νεφώσεων- δεν θα… εγκαταλείψουν την Ήπειρο, τουλάχιστον μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο. Μάλιστα από την Πέμπτη προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας και ένταση των χιονοπτώσεων ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές, που επηρεάζονται από ανατολικούς κυρίως ανέμους. 

 Στο Δήμο Σουλίου

Εν τω μεταξύ στο Δήμο Σουλίου εξακολουθούν να μετράνε τις ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε οικισμούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτη. Δήμος και Περιφέρεια έχουν ζητήσει την κήρυξη της συγκεκριμένης περιοχής σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, ενώ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης μαζί με τομεάρχες του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων. Σημειώνεται ότι ζημιές υπέστηκαν 70 σπίτια, 2 επιχειρήσεις και πέντε σταυλικές εγκαταστάσεις.