Σε Αθήνα και Μπάρι Ιταλίας τα όργανα ενός 58χρονου!

on .

DOREA ORGANON

Μία ακόμη δωρεά οργάνων έλαβε χώρα στα Γιάννενα αποδεικνύοντας πως η τόσο σημαντική αυτή πράξη κερδίζει διαρκώς έδαφος, βοηθώντας ασθενείς με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας να αποκτήσουν και πάλι μία φυσιολογική ζωή.

Αυτή τη φορά δωρητής ήταν 58χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλεύονταν εγκεφαλικά νεκρός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Οι συγγενείς του άτυχου ασθενούς αποφάσισαν να προσφέρουν τα όργανά του και το βράδυ της Πέμπτης στήθηκαν αερογέφυρες ζωής τόσο με την Αθήνα όσο και με τη πόλη Μπάρι της Ιταλίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, έφτασε στα Γιάννενα το προεδρικό αεροσκάφος με το οποίο τα ληφθέντα όργανα του 58χροου και συγκεκριμένα οι νεφροί και το ήπαρ, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσής τους σε συμβατούς λήπτες. Ένα δεύτερο αεροπλάνο ήρθε στα Γιάννενα από το Μπάρι προκειμένου να παραλάβει την καρδιά του δωρητή για μεταμόσχευση στη γειτονική χώρα. 

Η Διοίκηση Π.Γ.Ν.Ι.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες της προς τους οικείους του θανόντος, «οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ που ανέλαβε τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων και όλους τους εμπλεκόμενους. Συγκεκριμένα, συνεργάστηκαν και διεκπεραίωσαν με επιτυχία το δύσκολο αυτό έργο η Αναισθησιολογική Κλινική και η χειρουργική ομάδα του Π.Γ.Ν.Ι. για τη λήψη των νεφρών, η χειρουργική ομάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου για τη λήψη του ήπατος και η καρδιοχειρουργική ομάδα του Μπάρι Ιταλίας για την λήψη της καρδιάς. Οι διαδικασίες έγιναν υπό τον γενικό συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της τοπικής συντονίστριας Ηπείρου του ΕΟΜ.