Μέχρι 31 Ιανουαρίου τα αιτήματα των Δήμων για προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

on .

DHMOTIKOI ASTYNOMIKOI

• Τα δημοτικά συμβούλια και όχι οι οικονομικές επιτροπές των Δήμων θα εγκρίνουν τις προσλήψεις προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία σύμφωνα με τις νεοεισαχθείσες διατάξεις του ν.5013/2023, διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του.

Προς διευκόλυνση των Δήμων, η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων παρατείνεται έως 31-1-2023 και ως εκ τούτου η εφαρμογή, που έχει αναπτυχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr), για τον κύκλο «Δημοτική Αστυνομία 2023» θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για την υποβολή αιτημάτων, έως την προαναφερθείσα ημερομηνία και ώρα 23.59’.

Το υπουργείο αναφέρει ότι για την υποβολή νέων αιτημάτων πλήρωσης θέσεων κλάδου δημοτικής αστυνομίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια να υποβληθούν τα αιτήματα μέσω της εφαρμογής.

Διευκρινίζει επίσης ότι Δήμοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει τα αιτήματά τους, με βάση αποφάσεις οικονομικής επιτροπής που ελήφθησαν πριν τη δημοσίευση του ν. 5013/2023, δεν απαιτείται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στην αριθμ. 10/2022 (Α.Π.467/3-1-2023 με ΑΔΑ: 6ΚΘΗ46ΜΤΛ6-ΧΟΦ) εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

• Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία και προκειμένου να καταστεί λυσιτελής η εξυπηρέτηση των φορέων, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να στείλουν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.