Επανάχρηση με 1,8 εκ. ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο Κατσικά!

on .

KATSIKAS PNEYMATIKO KENTRO

Zωή και χρήση θα αποκτήσει ξανά το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Κατσικά όταν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, οι οποίες μπαίνουν πάντως σε τροχιά υλοποίησης καθώς χθες υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Πήχα, ο οποίος ασκεί και καθήκοντα αναπληρωτή δημάρχου. 

Η ανακοίνωση του Δήμου έρχεται μόλις μία ημέρα μετά από εκείνη της Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία αφενός μεν εξέφραζε τη στήριξη της παράταξής της στη Δημοτική Αρχή και την κατανόησή της για την ασθένεια του Δημάρχου, αφετέρου ζητούσε να μην προβεί σε υπογραφή καμίας συμβατικής πράξης για έργα, μεταξύ των οποίων και αυτό της αξιοποίησης του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά ως Κέντρου Πολιτισμικής Δημιουργίας. Ουσιαστικά λοιπόν η Δημοτ. Αρχή δίνει μία ακόμη απάντηση στην κ. Καλογιάννη, στην οποία εξάλλου είχε ήδη απαντήσει με πρότερη ανακοίνωσή της αρνούμενη κάθε είδους «κηδεμονία»!

Έργο 1,8 εκατ. ευρώ

Το έργο που αφορά στην επανάχρηση του Πνευματ. Κέντρου του Κατσικά είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κι έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει ο Δήμος, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στην περιοχή, καθώς το κτίριο θα μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας, σε έναν πολυχώρο δηλαδή υποστήριξης και προώθησης της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Όπως προβλέπεται από την μελέτη του έργου, οι παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν περιλαμβάνουν χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης, ανοιχτούς και συνεργατικούς χώρους εργασίας, maker space, χώρο συνεδριάσεων, καφέ-αναψυκτήριο αλλά και πωλητήριο.