Η 25η Επιστημονική Συνάντηση Ρευματολόγων της ΒΔ Ελλάδος

on .

EPISTHMONIKH SYNANTHSH REYMATOLOGWN

Στα Γιάννενα και το ξενοδοχείο «Du Lac» θα πραγματοποιηθεί η 25η Επιστημονική Συνάντηση Ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος, σήμερα Παρασκευή και αύριο, Σάββατο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Ρευματολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εταιρεία Ρευματολογικών Νοσημάτων ΒΔ Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος. Πραγματοποιείται με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια Ρευματολογίας Π. Βούλγαρη.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας Επιστημονικής Συνάντησης, θα συζητηθούν διεξοδικά από καταξιωμένους ομιλητές, θέματα σημαντικά που αφορούν στις σύγχρονες ερευνητικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο τομέα της Ρευματολογίας και στην κλινική εφαρμογή τους.

Συγκεκριμένα το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ενότητες και θέματα όπως Τριχοειδοσκόπηση στα ρευματικά νοσήματα, υπερηχογραφία μυοσκελετικού, ο ασθενής με ΣΕΛ στο επίκεντρο: Συζητώντας ενδιαφέροντα περιστατικά, ρευματοειδής Αρθρίτιδα - Νεότερα δεδομένα, σκληρόδερμα - Νεότερα δεδομένα, ο ρόλος της απεικόνισης στα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα και από την πλευρά του Νοσηλευτή.

Η έναρξη του επιστημονικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ώρα 14:00 και θα ολοκληρωθεί αύριο στις 19.00, ενώ η συμμετοχή στις εργασίες της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν.