75χρονος με 30 κιλά κάνναβης σε ειδικές κρύπτες στο Ι.Χ. του!

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 18 1 23

• Φρένο στη μεταφορά μιας ακόμη μεγάλης ποσότητας κάνναβης έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ιωαννίνων, συλλαμβάνοντας το μεσημέρι της Τρίτης έναν 75χρονο ημεδαπό σε περιοχή του Πωγωνίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί ιδιόκτητο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Κατά τον εξονυχιστικό έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, αποκαλύφθηκαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στις οποίες είχε αποκρύψει 55 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 30 κιλών και 350 γραμμαρίων. 

Εκτός από τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν ακόμη το χρηματικό ποσό των 16.300 ευρώ και κυνηγητικό όπλο, που κατείχε παράνομα, τα οποία βρέθηκαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Με… αδυναμία στα ποδήλατα

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε δύο ποδήλατα, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει το πρωί της προηγούμενης ημέρας από αυλές κατοικιών στην Ηγουμενίτσα. Αφού ταυτοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες των ποδηλάτων, τους επιστράφηκαν. Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.