Μια ξεχωριστή εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

on .

KSENODOXOI EKDHLOSH 17 1 23

• Η συμβολή του ξενοδοχειακού κλάδου στην ανάπτυξη του τουρισμού και κατ΄ επέκταση στην ανάκαμψη της τοπικής και εθνικής οικονομίας, τονίστηκε, μεταξύ άλλων, κατά την Επετειακή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων το βράδυ της Δευτέρας. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν και προσωπικότητες που συνέβαλαν στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού και της Ηπείρου γενικότερα. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν ο αείμνηστος δραστήριος και με μεγάλη προσφορά Πωγωνίσιος (από το Κρυονέρι) επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης, δημιουργός του Grand Serai, όπου φιλοξενήθηκε και η εκδήλωση των ξενοδόχων. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, η βράβευση στη μνήμη του εκπληρώνει ένα χρέος για την αναγνώριση της πολυσχιδούς δράσης του, αλλά και τη συμβολή του στην ανάπτυξη και προβολή της Ηπείρου. Το βραβείο παρέλαβε εμφανώς συγκινημένη η επί σειρά ετών σύντροφός του και συνοδοιπόρος του στον επιχειρηματικό κλάδο, σημερινή ιδιοκτήτρια του Grand Serai κ. Ελένη Λαμπίρη. 

Η Ένωση Ξενοδόχων για την προσφορά τους και την ανάδειξη των Ιωαννίνων ως τουριστικού προορισμού βράβευσε ακόμη:

-Τον αείμνηστο Παύλο Βρέλλη, δημιουργό του ομώνυμου Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας. Το βραβείο παρέλαβαν ο γιος και η κόρη του.

- Τον αείμνηστο 1ο Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Κων/νο Λύτσικα. Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του.

- Την αείμνηστη αρχιτέκτονα και ξενοδόχο Ελένη Παγκρατίου. Το βραβείο παρέλαβε ο γιος της. 

- Τον Σπύρο Πετρουλάκη συγγραφέα του βιβλίου «Σασμός», το οποίο έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη μέσω της ομώνυμης δημοφιλούς σειράς, μέρος της οποίας διαδραματίστηκε στα Γιάννενα, προβάλλοντας στο πανελλήνιο τις ομορφιές του Νομού.

- Τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη που κι αυτός μέσω της τηλεοπτικής σειράς «Άγγιγμα Ψυχής» που γυρίστηκε σε Γιάννενα και Ζαγοροχώρια, ανέδειξε την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα, καθώς ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης τη σεζόν 1998-1999, σημειώνοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του σκηνοθέτη. 

- Τον επιχειρηματία Ηλία Σπυριούνη, ο οποίος μέσω του Διεθνούς Αγώνα «Ioannina Lake» τα τελευταία χρόνια συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής. 

- Τον Ηλία Γκαρτζονίκα, στέλεχος τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου. Το βραβείο παρέλαβε ο αδερφός του Δημήτρης Γκαρτζονίκας. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων από την Ίδρυση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων βραβεύτηκαν ακόμη τα μέλη του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου Νίκος Σουρέλης, Βασίλειος Βλάχος και Μενέλαος Κοσμάς.

Γεν. Συνέλευση και χαιρετισμοί

Στο πρώτο σκέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 

Στη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους και ακολούθησαν οι εισηγήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΞΝΙ για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο. Μετά το λόγο πήραν τα μέλη της Ένωσης που είχαν την ευκαιρία να θέσουν σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν.

Το μέρος της βράβευσης ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου Στάθη Σιούτη, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας της Ένωσης και ευχαρίστησε τα ιδρυτικά μέλη, χωρίς τα οποία η Ένωση δεν θα υπήρχε σήμερα. 

Ο κ. Σιούτης κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε ακόμη στις προοπτικές ανάπτυξης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και στη σημασία των συνεργασιών για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων. 

Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισε, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ηπείρου ήρθαν πρώτες σε έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2022 σε σημαντικούς δείκτες ποιότητας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο των παροχών τους. 

Επιπλέον, υπογράμμισε πως τα επόμενα χρόνια τουριστικά, επιχειρηματικά και εμπορικά, η πόλη των Ιωαννίνων, ο νομός και η Ήπειρος θα καταστούν ως ένας από τους σημαντικότερους κόμβους στη νοτιοανατολική Ευρώπη. «Η προσβασιμότητα θα βελτιωθεί κατά πολύ, γεγονός που -εφόσον το εκμεταλλευθούμε σωστά-, θα μας οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Έπειτα ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επίτιμους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας και οι βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλαν ευχαριστήριες επιστολές.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και Έφορος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Άγγελος Καλλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Λώλης, ο Αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κόνιτσας Αριστείδης Λαζογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Ζίτσας Γιώργος Ράδος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιάννης Τσίγκρος. 

Επίσης παραβρεθήκαν πολλοί εκπρόσωποι του α’ και β΄ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών κ.ά., ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Τσέπα.